Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 21.08.19

GRS v  sedmih (7) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 9.10 je pod Malim Triglavom, občina Kranjska Gora, mlajša oseba onemogla in ni mogla nadaljevati s sestopom. Reševalci GRS Mojstrana so s pomočjo dežurne ekipe za reševanje v gorah in posadke s helikopterjem LPE poškodovano osebo na kraju nesreče oskrbeli. Helikopter jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 13.09 sta se na območju Ferate-Ožarjeni Kamen, občina Bohinj, izgubila dva planinca. Reševalci GRS Bohinj so s pomočjo dežurne ekipe za reševanje v gorah in posadke s helikopterjem LPE s tehničnim posegom dvignili nepoškodovana planinca v helikopter. Prepeljan je bil v dolino.

Ob 10.14 se je pri izstopu s sedežnice na Veliki planini, občina Kamnik, v Zelenem robu turistka poškodovala nogo. Posredovali so reševalci GRS Kamnik, ki so mobilizirali in jo prenesli do nihalke, prepeljali v dolino in jo predali reševalcem NMP Kamnik.

Ob 11.19 je na območju Krnščice nad Kobaridom onemogel planinec. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter LPE. Helikopter ga je prepeljal v Drežniške Ravne, kjer so ga prevzeli svojci.

Ob 16.05 je v bližini slapu Kozjak, občina Kobarid, strmoglavil jadralni padalec in se poškodoval. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin in posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HENMP na krovu. Poškodovanca so prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.20 se je v dolini Zadnjice v Trenti, občina Bovec, oseba poškodovala pri skoku v tolmun. Prisotni so jo izvlekli do brega. Posredovali so reševalci NMP Tolmin, GRS Bovec in gasilci PGD Bovec. Osebo so oskrbeli do prihoda dežurne ekipe za reševanje v gorah in helikopterja LPE. Ti so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16. uri so na planini Dolga Njiva v občini Tržič pogrešili mlajšo deklico. V iskalni akciji so poleg policistov sodelovali vodniki z iskalnimi psi ZRPS Gorenjska in SIP 1 Gorenjska, gorski reševalci GRS Tržič in GRS Jezersko ter gasilci PGD Jelendol. Deklico so ob 19.04 našli.

Predviden razvoj vremena

V sredo dopoldne bo od severa oblačnost naraščala. Čez dan bo v notranjosti Slovenije spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše na severu in severozahodu. Pihal bo severovzhodni veter. Na Primorskem bo povečini sončno, zapihala bo šibka do zmerna burja.

V četrtek bo na Primorskem dokaj sončno s šibko do zmerno burjo. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo in povečini suho.

V petek in soboto bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v hribovitem svetu bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo ob šibki burji prevladovalo razmeroma sončno in vroče vreme.

21.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije