Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

... da v Sloveniji ni strupenih kač

VEČER, Kronika - Bertrand Bauer: Helikoptersko reševanje: Tuja planinka menila, da v Sloveniji ni strupenih kač, zato je v roke prijela gada. Slovenske novice Primorski dnevnik

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je v ponedeljek posredovala pri ugrizu kače pri planinski koči na Doliču. Tuja planinka je namreč menila, da v Sloveniji ni strupenih kač in je v roke prijela gada, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. V Sloveniji sicer živijo tri vrste strupenih kač, poleg laškega in navadnega gada še modras.

V intervenciji, v kateri so pohodnico prepeljali v ljubljanski klinični center, so posredovali bovški gorski reševalci in ekipa za helikoptersko reševanje v gorah s policijskim helikopterjem. Oboji so v ponedeljek posredovali tudi na planinski poti na Triglav, kjer obnemogel planinec ni mogel nadaljevati poti, niti sestopiti. Planinca so prepeljali v jeseniško bolnišnico, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. STA, A.L.


Slovenske novice, 20.08.2019 10.35
Strupena kača jo je na Doliču večkrat ugriznila, policija: Brez komentarja 

V GORAH
Planinko je gad, ki je pri nas ena od treh strupenih kač, menda trikrat ugriznil v obe roki, zato so jo odpeljali v UKC Ljubljana.

KRANJ – Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je s policijskim helikopterjem včeraj dvakrat posredovala. Enkrat na Triglavu zaradi zdravstvenih težav planinca, drugič na Doliču zaradi ugriza kače.

Za kaj je šlo pri ugrizu kače? »Tuja planinka je menila, da v Sloveniji ni strupenih kač, in jo je prijela v roke. Šlo je za gada. Brez komentarja,« je kratko in jasno sporočilo predstavnika za stike z javnostjo PU Kranj.

Planinko je gad, ki je pri nas ena od treh strupenih kač, menda trikrat ugriznil v obe roki, zato so jo odpeljali v UKC Ljubljana. Kot so naknadno sporočili iz PU Kranj, je šlo za odraslo Američanko.

 

Vecer.si 20.08.2019 ob 09:28
Tuja planinka menila, da v Sloveniji ni strupenih kač, zato je v roke prijela gada


Primorski dnevnik, 21.08.2019
Ugriznil jo je gad, ki ga je prijela v roke

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije