Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Planinca, pogrešanega od lanskega novembra …

Vecer.si 19.08.2019 ob 14:47 
Planinca, pogrešanega od lanskega novembra, našli mrtvega pod Kredarico

 

torek, 20. avgust 2019, ob 05:29, Bruno Fras, ogledov: 681

imageVEČER, Kronika:našli mrtvega pod Kredarico. Policija je preklicala iskanje planinca, ki je izginil 18. novembra 2018.

V sredo, 14. avgusta, je policija prejela obvestilo tujega planinca, da na snežišču pod Kredarico leži truplo. Ugotovili so, da gre za pogrešanega moškega, ki je izginil konec lanskega leta. Okoliščine planinčeve smrti niso sumljive.

imageIskanje pogrešanega, ki je potekalo vse od lanskega novembra, je sicer oviralo slabo vreme. V prvih dneh iskanja sta dve skupini gorskih reševalcev pregledali pot čez Prag do Triglavskih podov in Kredarice ter Tominškovo pot, potem pa ponovno še pot čez Prag do Vrat. Zapadli sneg je iskalno akcijo močno otežil. Ob izboljšanju razmer je bil aktiviran tudi policijski helikopter z usposobljenimi iskalci, ki so bili vsakokrat, ko so območje preleteli, še vedno pozorni na pogrešanega. Večje iskanje je bilo opravljeno tudi 24. julija, takrat so pri iskanju sodelovali tudi strokovnjaki Generalne policijske uprave z brezpilotnimi letalniki. "Načrtovano je bilo še, da se do konca avgusta podobno preveri še vsa območja s snegom, ko se bo sneg na območju še nekoliko stalil in bo mogoče iskanje," so še sporočili s policije. K.Š. (Foto: Borut Peršolja)
 

Komentiraj (2):

Matej Kucler, torek, 20. avgust 2019, ob 21:34

Gre za Uroša Šunta, 2x sem ga pred obilno zimo tud sam iskal a zaman.

Matej Kucler, torek, 20. avgust 2019, ob 21:35

https://www.rtvslo.si/crna-kronika/pogresanega-planinca-nasli-mrtvega-na-sneziscu-pod-kredarico/497322

eXTReMe Tracker