Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 18.08.19

GRS v desetih (10) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 13.17 so na Planini Grohat, občina Solčava, gorski reševalci GRS Koroške nudili pomoč onemoglemu planincu in ga prepeljali v dolino v nadaljnjo oskrbo reševalcem RP Mozirje.

Ob 8.24 je v alpinistični smeri v Tamarju, občina Kranjska Gora, padel alpinist. Posredovali so gorski reševalci GRS Rateče in helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah z Brnika, ki so hudo poškodovanega alpinista na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Ob 11.19 je v Koči na Planini pri Jezeru, naselje Stara Fužina, občina Bohinj, osebo obšla slabost. Gorski reševalci GRS Bohinj in posadka helikopterja SV z dežurna ekipo GRS Brnik so osebo na kraju oskrbeli ter jo s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnico Jesenice.

Ob 15.06 se je na markirani poti iz Mlinarskega sedla, občina Jezersko, pri padcu poškodoval planinec in ni mogel nadaljevati sestopa. Gorski reševalci GRS Jezersko in posadka helikopterja SV v spremstvu dežurne ekipe GRS so poškodovanega planinca na kraju oskrbeli in s helikopterjem prepeljali v SB Jesenice.

Ob 10.20 si je na Veliki planini, občina Kamnik, otrok poškodoval koleno. Gorski reševalci GRS Kamnik so poškodovanega oskrbeli, ga z gondolo in vozilom prepeljali v dolino ter ga predali v oskrbo reševalcem NMP Kamnik.

Ob 16.15 se je v Mačkinem kotu na Veliki planini v občini Kamnik izgubila družina. Gorski reševalci GRS Kamnik so družino našli in pomagali sestopiti do vozila ter jih prepeljali do izhodiščne točke.

Ob 14.48 si je v strugi reke Soče med Srpenico in Trnovim, občina Kobarid, pohodnica poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Tolmin in posadka helikopterja SV v spremstvu dežurne ekipe GRS so poškodovanko s helikopterjem prepeljali.

Ob 16.10 je v bližini Planinske koče na planini Voje, občina Bohinj, padel gorski kolesar in se poškodoval. Gorski reševalci GRS Bohinj so ga oskrbeli na kraju, ga prepeljali v dolino ter predali reševalcem, ki so ga peljali v SB Jesenice.

Ob 11.24 se je na Mariborskem Pohorju pri spustu v dolino poškodoval kolesar. Gorski reševalci GRS Maribor in posadka helikopterja SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor so poškodovanca oskrbeli in s helikopterjem prepeljali v UKC Maribor.

Ob 17.05 so reševalci GRS Tolmin posredovali severozahodno od kraja Breginj v občini Kobarid, kjer naj bi zasilno pristal in obvisel na drevesu jadralni padalec. Ob prihodu na kraj dogodka so reševalci dobili padalca na tleh nepoškodovanega. Nudili so mu pomoč pri pobiranju padala z drevesa in ga kasneje pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne bo ponekod pihal jugozahodni veter.

V ponedeljek bo pretežno jasno, zvečer bodo v severni Sloveniji posamezne nevihte.
V torek bo sončno in vroče.
V sredo bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek. V notranjosti Slovenije bo vročina popustila.

18.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije