Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.08.19

GRS v devetih (9) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 18.30 so na Planini Grohat, občina Solčava, reševalci GRS Koroške nudili pomoč poškodovanemu planincu, ki si je poškodoval desno nadlaht. Reševalci NMP so mu oskrbeli rano in imobilizirali roko ter ga nato pospremili v ZD Ravne na Koroškem.

Ob 15.12 je planinec na območju planine Prevala, občina Radovljica, pogrešal ženo, ki je skrenila iz poti. Posredovali so reševalci GRS Radovljica in Tržič. Osebo so našli nepoškodovano na območju Begunjščice in jo usmerili proti dolini.

Ob 16.28 so reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa za reševanje v gorah planinca s poškodovano nogo prenesli iz koče Planika pod Triglavom do mesta, kjer je vidljivost omogočala letenje helikopterja. Helikopter SV je poškodovanega planinca prepeljal v SB Jesenice.

Ob 12.52 se je na pobočju Kobariškega stola, občina Bovec, pri strmoglavljenju z jadralnim padalom ponesrečil padalec. Posredovali so reševalci GRS Tolmin in helikopter SV z dežurno ekipo za reševanje v gorah.

Ob 16.17 smo prejeli obvestilo očividca iz kraja Gabrje v občini Tolmin, da naj bi nad krajem Gabrje padel jadralni padalec. Območje so do teme pregledovali člani GRS Tolmin, a pogrešanega niso našli. Pri iskanju je pomagal tudi helikopter SV, ki je takrat posredoval pri reševanju poškodovane jadralne padalke v Kobaridu. Pogrešanega niso našli, zato bodo gorski reševalci nadaljevali z iskanjem tekom naslednjega dne.

Ob 18.11 so člani GRS Tolmin posredovali na območju Tolmina, kjer so nudili jadralnemu padalcu pomoč pri snemanju jadralnega padala z drevesa in ga pospremili v dolino.

Ob 18.51 je jadralna padalka zasilno pristala na strehi Petrola v Kobaridu in se poškodovala. Posredovali so člani GRS Tolmin in PGD Kobarid, ki so nudili pomoč poškodovanki do prihoda reševalcev NMP Tolmin. Aktivirani sta bili dežurna ekipa GRS na Brniku in posadka s helikopterjem SV, ki sta poškodovano padalko prevzeli in s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.25 je na kolesarski stezi v Ratečah, občina Kranjska gora, kolesar onemogel in potreboval pomoč. Reševalci GRS Rateče so mu nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Jesenice. Posredovala je tudi dežurna ekipa HNMP Brnik in helikopter SV, ki je kolesarja prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 18.28 se je na pobočju Vrtaške planine, občina Kranjska Gora, izgubila oseba. Gorski reševalci GRS Mojstrana so jo našli nepoškodovano in jo pospremili v dolino..

Predviden razvoj vremena

V petek zjutraj bo pretežno oblačno, predvsem v vzhodni polovici države se bodo pojavljale krajevne padavine. Dopoldne bo dež povsod ponehal, od zahoda se bo razjasnilo. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj ploh, lahko tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

V soboto bo večinoma sončno, občasno bo več visoke koprenaste oblačnosti. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter.
V nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče. V ponedeljek popoldne ali zvečer na severu ni izključena kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodni veter.

16.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije