Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 13.08.19

GRS v šestih (6) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 22.14 so se na poti iz pobočja Špik proti Koči v Krnici v Kranjski Gori izgubili trije tuji planinci, ki zaradi teme niso našli poti v dolino. Ena planinka je onemogla. Reševalci GRS Kranjska Gora so jih našli nepoškodovane, oskrbeli in pospremili v dolino.

Ob 18.30 je pod Planinico nad Logom pod Mangartom v občini Bovec med spustom v dolino obtičal planinec. Posredovali so reševalci GRS Bovec, vendar so še pred prihodom na kraj dogodka prekinili reševanje ker je planinec sam sestopil v dolino. Akcijo so prekinili.

Ob 18.56 je na območju Bavškega Grintavca skupina štirih Avstrijcev na poti iz Trente v Lepeno zašla z poti. V akciji reševanja je sodelovala dežurna ekipa za reševanje v gorah, helikopter SV in reševalci GRS Bovec. Nepoškodovane so prepeljali v Bovec.

Ob 13.00 se je v Studorju, občina Bohinj, pri padcu s kolesom poškodoval otrok. Na kraju je bil prisoten reševalec GRS Bohinj, ki je poškodovanega otroka oskrbel, nato so ga starši sami odpeljali v SB Jesenice.

Ob 11.17 je v bližini Lepene, občina Bovec v strugo reke Soča padel pohodnik. Posredovali so gasilci PGD Bovec in gorski reševalci GRS Bovec.

Ob 12.11 je planinca na poti pod Komno v občini Bohinj obšla slabost. Posredovali so reševalci GRS Bohinj in helikopter SV z ekipo za reševanje v gorah z Brnika, ki je poletel proti obolelemu planincu.

Predviden razvoj vremena

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, sredi dneva in popoldne predvsem v zahodni in južni Sloveniji tudi nevihte. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Ponoči bo oblačno s padavinami, sprva bodo predvsem ob morju tudi nevihte. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila.

V sredo bo sprva pretežno oblačno, zjutraj bo dež povsod ponehal. Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bo možna še kakšna krajevna ploha. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.
V četrtek bo povečini sončno, jutro bo sveže in ponekod megleno.
V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh.

13.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije