Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 12.08.19

GRS v osmih (8) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 09.34 je v Herletovi smeri v severni steni Ojstrice, občina Solčava, padel eden od dveh alpinistov v navezi in se poškodoval. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje ter dežurna ekipa za posredovanje v gorah na Brniku s posadko helikopterja SV, ki so poškodovano osebo z vitlom potegnili v helikopter in jo prepeljali v UKC Ljubljana. Drugega alpinista so z vrvno tehniko spustili do dna stene ter ga pospremili v dolino.

Ob 10.32 se je na poti proti Lovrenškim jezerom na Rogli, občina Zreče, poškodovala planinka. Posredovali so gorski reševalci iz GRS Maribor, ki so poškodovano planinko na kraju oskrbeli, jo nato prenesli do Rogle in predali reševalcem NMP.

Ob 13.48 je na Okrešlju, občina Solčava, planinka doživela panični napad. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje, ki so planinko pomirili ter jo s pomočjo vrvne tehnike varno pospremili v dolino.

Ob 7.38 si je pri Koči pri Triglavskih jezerih, občina Bohinj, planinec poškodoval nogo in ni mogel sam sestopiti. Gorski reševalci GRS Bohinj so ga ob pomoči dežurne ekipe GRS Brnik in posadke s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v SB Jesenice. Zaradi nestanovitnega vremena je ena ekipa gorskih reševalcev GRS Bohinj klasično odšla na teren.

Ob 6.46 je v Triglavskemu domu na Kredarici, občina Kranjska Gora, obolel otrok in zaradi slabega počutja ni zmogel sam sestopiti. Gorski reševalci GRS Mojstrana so ga ob pomoči dežurne ekipe GRS Brnik in posadke s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v dolino ter ga predali staršem v domačo oskrbo.

Ob 8.53 je v Nemški smeri Severne triglavske stene, občina Kranjska Gora, alpinistka padla in si poškodovala glavo. Zaradi slabih vremenskih razmer je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS Brnik prepeljala ekipo gorskih reševalcev GRS Mojstrana pod vznožje severne stene, od koder so reševanje nadaljevali na klasičen način. Gorski reševalci so na kraju oskrbeli poškodovano osebo in jo pripravili za prevoz s helikopterjem. Ob izboljšanju vremenskih razmer jo je dežurna ekipa GRS Brnik in posadka s helikopterjem rešila iz stene in prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 11.22 je na Veliki planini, občina Kamnik, otrok padel z drevesa in se udaril v hrbet. Gorski reševalci GRS Kamnik so otroka imobilizirali, prenesli do gondole, od koder so ga prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Kamnik.

Ob 11.00 se je v potoku Sušec v občini Bovec poškodoval udeleženec kanjoninga. Poškodovanca so gorski reševalci GRS Bovec oskrbeli na mestu nesreče in prenesli do naselja Trnovo ob Soči, kjer ga je prevzela dežurna ekipa HNMP na Brniku in ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sončno, popoldne bo na zahodu naraščala koprenasta oblačnost. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

V torek bo spremenljivo oblačno. Dopoldne bodo v severnih krajih že možne krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo popoldne in zvečer razširile nad večji del države ter se nadaljevale v noč na sredo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja.
V sredo dopoldne bodo padavine postopno ponehale. Sredi dneva in popoldne bo deloma sončno, možna bo kakšna ploha. Še bo vetrovno.
V četrtek bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla.

12.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije