Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Hochkar

Turni klub Gora/Razmere, 09.08.2019
Hochkar (France, 09.08.2019)

nedelja, 11. avgust 2019, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 157

Turni klub Gora/Razmere - France Sevšek: Med spoznavanjem štajerskih hribov sva zašla tudi na Hochkar na spodnjeavstrijski meji.

Zapeljala sva se do spodnje postaje žičnice (cesta do sem ni plačljiva, kljub drugačnim oznakam na zemljevidih).
Hochkar je znano smučišče, ki pa nama ni kazalo prav veliko turnosmučarskih možnosti, saj so na večino okoliških vrhov speljane žičnice. Na severni strani grebena pa so na skalni stopnji naredili ferato, imenovana Heli-Kraft. Ocenjena je s C in je prav zabavna - morda bo še koga pritegnila. Dvigne se po stebru navzgor ter gre nato gor in dol levo po skalah treh stolpov, prehode med njimi pa omogočajo napete jeklenice. Ker je prejšnjo noč močno deževalo so bile skale na nekaterih odsekih še precej mokre, kar je povečalo zahtevnost vzpona in ga še dodatno popestrilo. Na izhodu iz ferate je tudi manjše plezališče, kjer so smeri poenostavili kar z montažo plastičnih oprimkov.

Od križa na koncu ferate sva šla še na vrh 1080 metrov visokega Hochkara ter se po grebenu vrnila do parkirišča. Tam sva ugotovila, da so naredili na nasprotni strani parkirišča še eno ferato imenovano Bergmandl. Res si nisva mogla kaj, da si ne bi šla še te pobližje ogledat. Oglašujejo jo tudi kot primerno za otroke, saj njene težavnosti sežejo komaj do B/C. Je pa precej nenavadno speljana preko treh ločenih stolpov, med katerimi je kar nekaj hoje po gozdnih stezah.
Nama pa je ta ferata prav prijetno popestrila zaključek dneva.

eXTReMe Tracker