Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 10.08.19

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 9.13 se je pri sestopu iz Bavarske smeri, severna stena Triglava, občina Kranjska Gora, pri padcu poškodoval planinec. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanca na kraju oskrbeli, v SB Jesenice pa ga je s helikopterjem prepeljala posadka policijskega helikopterja skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Ob 8.53 so pri Vodnikovi koči, občina Bohinj, gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik na kraju oskrbeli obolelo osebo, v dolino jo je skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku prepeljala posadka s policijskim helikopterjem.

Ob 15.25 sta na območju Vogla, občina Bohinj, planinca zašla s poti. Gorski reševalci GRS Bohinj so nepoškodovana planinca našli in ju na klasični način pospremili v dolino.

Ob 13.47 se je na Muti pri vožnji po gozdu pri padcu v globino okoli 60 metrov poškodoval motorist. Gasilci PGD Radlje ob Dravi, Muta in gorski reševalci GRS Maribor – enota Radlje ob Dravi so omogočili dostop do poškodovanca reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem, ki so ga nato na kraju oskrbeli. V UKC Ljubljana je poškodovanca prepeljala posadka s policijskim helikopterjem skupaj z dežurno ekipo GRS Brnik.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo sončno in vroče. Pihal bo jugozahodnik, zvečer pa bo na vzhodu zapihal severovzhodni veter.

V nedeljo zjutraj in dopoldne bo v notranjosti Slovenije zmerno do pretežno oblačno, nato se bo zjasnilo. Drugod bo pretežno jasno. Pihal bo veter vzhodnih smeri.
V ponedeljek bo sončno in zelo vroče, zapihal bo jugozahodni veter.
V torek bo spremenljivo oblačno, popoldne in zvečer bodo nastajale posamezne plohe in nevihte. Osvežilo se bo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja.

10.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27633

Informacije

Informacije