Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.08.19

GRS v petih (5) akcijah
Predviden razvoj vremena

Dne 7. 8. 2019 se je na območju Ludranskega vrha v občini Črna na Koroškem nadaljevalo iskanje pogrešane osebe. V akciji so sodelovali gorski reševalci GRS Koroške in Maribor, vodniki reševalnih psov enote KZS in ZRPS Zahodno Štajerske pokrajine ter gasilci PGD Črna na Koroškem, lovci in posadka helikopterja Slovenske policije s helikopterjem. Pogrešano osebo niso našli. Iskanje se bo nadaljevalo.

Ob 13.40 so posredovali reševalci GRS Celje v Logarski dolini, občina Solčava, kjer so nudili pomoč poškodovani osebi, ki se je pri slapu Rinka poškodovala roko. V reševanju je sodelovala tudi dežurna ekipa GRS iz Brnika s helikopterjem LPE, ki so poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

7.43 sta na poti s Skute proti Kokrskem sedlu v občini Kamnik planinca zašla s poti in obtičala na neprehodnem terenu. Dežurna ekipa GRS Brnik ju je s helikopterjem Letalske policijske enote nepoškodovana prepeljala v dolino Kamniške Bistrice. V pripravljenosti so bili tudi gorski reševalci GRS Kamnik.

Ob 13.57 je jadralni padalec pristal na drevesu v okolici Tolmina ter nepoškodovan sam sestopil. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so sneli padalo z drevesa in mu nudili pomoč pri vzponu na vzletišče.

Ob 9.42 so posredovali gorski reševalci GRS Kranjska Gora na ferati Jerman pod Srednjim vrhom, občina Kranjska Gora, kjer je omagala planinka. Na kraju dogodka so ugotovili, da je planinka za kratek čas izgubila zavest. S pomočjo vrvne tehnike so jo rešili iz ferate, prijateljica pa jo je nato odpeljala v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne padavine, popoldne tudi nevihte. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri. Ponoči bo dež povsod ponehal, do jutra se bo delno razjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla.

V petek bo povečini sončno z nekaj kopaste oblačnosti.
V soboto bo jasno in vroče.
V nedeljo bo dokaj sončno, nekaj več oblačnosti bo zjutraj in dopoldne v severni in osrednji Sloveniji. Prehodno bo zapihal veter vzhodnih smeri.

08.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije