Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 07.08.19

07.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

sreda, 7. avgust 2019, ob 10:19, Franci Savenc, ogledov: 412

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 15.50 sta planinki, tuji državljanki, zašli s poti na Skuto v občini Kamnik. Zašli sta na zapuščeno pot preko Slemena. Reševalci GRS Kamnik so s pomočjo helikopterja LPE prišli do njih in jih nepoškodovane prepeljali do Kamniške Bistrice.

Ob 16.05 se je med pohodom po strugi reke Učje, občina Bovec, poškodoval tujec. Zlomil si je stegnenico. Na kraju so ga osB po strugi reke Učje, občina Bovec, poškodoval tujec. Zlomil si je stegnenico. Na kraju so ga oskrbeli reševalci ZD Tolmin, reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa HNMP. Helikopter SV ga je prepeljal na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 16.15 se je na območju Smrekovca v občini Črna na Koroškem pod vodstvom policije pričela iskalna akcija pogrešane osebe. V akcijo so se vključili tudi gorski reševalci GRS Koroške. Osebe niso našli. Akcija je bila nekaj pred polnočjo prekinjena in se bo nadaljevala v jutranjih urah.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo deloma sončno, predvsem popoldne bo povečana koprenasta oblačnost. V severozahodni Sloveniji bo popoldne ali zvečer možna kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo šibak do zmeren jugozahodni veter.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. Pihal bo veter vzhodnih smeri.
V petek bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost.
V soboto bo jasno in vroče.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker