Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Na Triglavu

Slovenske novice, 05.08.2019 20.33
Na Triglavu umrl pred sinovimi (15) očmi: »Ne moremo verjeti, da ga ni več«

sreda, 7. avgust 2019, ob 05:27, Uredništvo G-L, ogledov: 557

Slovenske novice: ... umrl pred sinovimi očmi: Ne moremo verjeti, da ga ni več.

Padel je 100 metrov globoko.

MOJSTRANA – Pretekla sobota je bila črn dan v slovenskih gorah. Najprej je zjutraj iz stene Spodnjega Rokava padel Jure Ribnikar, okoli treh popoldne pa je pri sestopu s Triglava ravnotežje izgubil Hrvat Slaven Sučević (49) in padel v globel proti Planiki.

Slaven se je samo nekaj minut pred usodnim padcem na vrhu najvišje slovenske gore slikal, je za hrvaški portal 24sata povedal njegov prijatelj Zvonimir Perica, predsednik Hrvaškega planinskega društva (HPD) Malačka. Usodnega dne je bilo na 2864 metrov visokem očaku 10 od 32 članov hrvaške ekspedicije, med njimi je bil tudi Slavenov sin (15). Ta je hodil približno 20 metrov od očeta, ko je ta padel 100 metrov globoko. Helikopter je prišel čez približno 20 minut, a je bilo že prepozno.

Sina so takoj še z enim planincem s helikopterjem prepeljali do koče, kjer so bili nastanjeni. S pomočjo hrvaškega veleposlaništva v Ljubljani so mu zagotovili začasne dokumente, saj so bili njegovi pri očetu. V nedeljo zjutraj so ga s taksijem odpeljali domov k družini.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker