Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dve smrtni žrtvi

VEČER, Kronika: V le nekaj urah dve smrtni žrtvi v Julijskih Alpah 
Slovenske novice 

Gore so danes (3. 8.) zahtevale dve smrtni žrtvi. Najprej je bil za slovenskega gornika usoden padec s Spodnjega Rokava, za tujca pa spust s Triglava v smeri Planike.

Pri vzponu na Spodnji Rokav na območju Mojstrane se je zaradi padca s stene na višini okoli 2200 metrov danes dopoldan smrtno ponesrečil slovenski gornik. Umrl je na kraju nesreče. Vzpenjal se je s še enim gornikom, ki pa ni poškodovan. Oba je z gore odpeljal helikopter, so sporočili s kranjske policijske uprave. Podrobne okoliščine dogodka še niso znane, prve ugotovitve pa kažejo na nesrečo.

Ekipa za helikoptersko reševanje je danes opravila tudi intervencijo na Mali Mojstrovki. Rešili so planinko, ki je zašla s poti, so še pojasnili na policiji.
Danes je ekipa za helikoptersko reševanje s policistom gorske enote smrtno nesrečo poleg Spodnjega Rokava obravnavala tudi na Triglavu. Gre za drugo smrtno gorsko nesrečo danes. Sredi popoldneva je pri sestopu s Triglava z višje višine proti Planiki padel tuj opremljen gornik. Umrl je na kraju.
Poleg dveh smrtnih gorskih nesreč so policisti na območju Gorenjske danes obravnavali še dva padca kolesarjev v "bike parkih" in padec kamenja na obiskovalca pri Martuljških slapovih. (STA, M.D.)


Slovenske novice, 05.08.2019 07.37 - Boštjan Fon
DVE TRAGEDIJI
FOTO: Anonimna gora vzela znanega tekača

V soboto dve tragediji v našem visokogorju. Spodnji Rokav usoden za Tržičana, Triglav za Hrvata.

Mojstrana – Za nami je črn vikend v gorah. V soboto sta se v le nekaj urah zgodili dve tragediji. Četrt čez osmo zjutraj je iz stene Spodnjega Rokava padel Jure Ribnikar iz Seničnega pri Tržiču. S soplezalcem, ki se ni poškodoval, sta bila na višini okoli 2200 metrov, do vrha ju je ločilo le še 300 višinskih metrov. Strokovnjaki menijo, da Spodnji Rokav, ki začenja Rokavsko skupino in pogorje Škrlatice, spada med naše najbolj nevarne in nedostopne vrhove. Poleg tega da je treba pozornost nameniti skali, ki ni vedno dovolj trdna za vzpon, je osvojitev vrha te samotne in malo znane, skoraj anonimne gore v Julijskih Alpah tudi orientacijsko precej zahtevna. ...
Celoten članek je na voljo našim naročnikom.

Vecer.si 03.08.2019  19:10

 

 

1 komentarjev na članku "Dve smrtni žrtvi"

Matej Kucler,

Res žalostno, samo malo narobe stopiš, primeš slab oprimek in zgodi se nesreča. Sožalje sorodnikom in drugim ob izgubi Jureta.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije