Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Usodni Triglav:

Slovenske novice: ... z višine padel v smrt - Gorski reševalci so posredovali večkrat. Slovenske novice Vestnik

KRANJSKA GORA – Ekipa za helikoptersko reševanje je s policistom gorske enote smrtno nesrečo razen na Spodnjem Rokavu obravnavala tudi na Triglavu. Gre za drugo smrtno gorsko nesrečo danes. Sredi popoldneva je pri sestopu s Triglava proti Planiki padel tuji opremljen gornik. Umrl je na kraju nesreče.


Slovenske novice, 03.08.2019 15.39:
Strašna smrt, omahnil v steni na višini 2200 metrov

Umrl je na kraju nesreče.

MOJSTRANA – Pri vzponu na Spodnji Rokav na območju Mojstrane se je zaradi padca s stene na višini okoli 2200 metrov dopoldne smrtno ponesrečil slovenski gornik. Umrl je na kraju nesreče, so sporočili iz PU Kranj. Vzpenjal se je s še enim gornikom, ki pa ni poškodovan. Oba je z gore odpeljal helikopter. Okoliščine kažejo na nesrečo.

Ekipa za helikoptersko reševanje je opravila tudi intervencijo na Mali Mojstrovki, kjer so rešili planinko, ki se je ob 11.25 na poti z Vršiča proti Mali Mojstrovki zaplezala. Posredovali so člani GRS Bovec in dežurna ekipa GRS na Brniku. S helikopterjem LPE so jo nepoškodovano prepeljali na Vršič, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ob 11.35 pa so reševalci GRS Jezersko na Zgornjem Jezerskem rešili nepoškodovano osebo s ferate (zavarovana plezalna pot).


Vestnik.si - STA, 03.08.2019: Padec s stene pri vzponu na Spodnji Rokav usoden za slovenskega gornika

Podrobne okoliščine dogodka še niso znane, prve ugotovitve pa kažejo na nesrečo.

Pri vzponu na Spodnji Rokav na območju Mojstrane se je zaradi padca s stene na višini okoli 2200 metrov danes dopoldan smrtno ponesrečil slovenski gornik. Umrl je na kraju nesreče. Vzpenjal se je s še enim gornikom, ki pa ni poškodovan. Oba je z gore odpeljal helikopter, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Podrobne okoliščine dogodka še niso znane, prve ugotovitve pa kažejo na nesrečo.

Ekipa za helikoptersko reševanje je danes opravila tudi intervencijo na Mali Mojstrovki. Rešili so planinko, ki je zašla s poti, so še pojasnili na policiji.

Slovenske novice, 03.08.2019 19.53
Usodni Triglav: z višine padel v smrt

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije