Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Opozorilo

AO Tržič: Če se kdo spogleduje z mislijo, da bi šel plezat Janc-Malija ... močno odsvetujemo

Glede na to, da smer Janc-Mali velja za "lahko poplezavanje", smo se prepričali, da temu žal več ni tako. Če se kdo spogleduje z mislijo, da bi šel plezat Janc-Malija ... močno odsvetujemo. Glede na količino materiala v smeri po nedavnem podoru, še zeloooo dolgo.

Tri naveze smo se odločile, da potipamo poškodovane roke in noge. Tuši in Nada sta se v steno podala prva. Prvi trije raztežaji so nama ponudili ples s kamni in šodrom, ki je nametan v sami smeri. K sreči sta se drugi dve navezi odločili, da ne gresta za nami, saj je material veselo padal na njihova telesa in ko so se odvezali s štanta, tudi kamen, ki je sprožil skalovje v smeri. Če je bila "čista jeba" v prvih treh cugih, so bili naslednji trije cugi uživancija, saj ni bilo ne duha ne sluha o padajočih kamnih.

Na kratko: smer (še posebej prvi trije raztežaji) niso primerni za plezanje. Smer ni podrta, je pa ogromno materiala v sami smeri in ogromno materiala nad smerjo, ki samo čaka da vas, če imate srečo, samo opraši kot Pepelko.
Plezala sta Nada in Tuši 

AO Tržič, 15.07.2019
JANC -MALI V BEGUNJŠČICI (OPOZORILO) 
Foto: Bojan Ambrožič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27624

Informacije

Informacije