Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dobil odpoved

SiolNET - Alenka Teran Košir, Kaja Flisar: ... oskrbnik zmagovalke v akciji Naj planinska koča | Gorenjski glas: Razprtije v raju pod Stolom

OSKRBNIK ALEŠ ŠTEFE S KONCEM SEPTEMBRA OSTAJA BREZ SLUŽBE

Aleš Štefe, oskrbnik Valvasorjevega doma pod Stolom, v preteklosti kar trikrat izbranega za Naj planinsko kočo, bo konec septembra ostal brez dela. Na Planinskem društvu Radovljica so mu marca brez posebne obrazložitve vročili odpoved, s pojasnili glede razlogov pa ostajajo zelo skopi.

Valvasorjev dom pod Stolom je bil v zadnjih sedmih letih, odkar ga je kot oskrbnik vodil Tržičan Aleš Štefe, kar trikrat izbran za naj planinsko kočo. Valentin Rezar, predsednik Planinskega društva Radovljica, pod okrilje katerega dom spada, nam je še leta 2016 zatrjeval, da takega oskrbnika, kot je Štefe, v Sloveniji ni, a je zdaj očitno spremenil svoje mnenje.

Ozadje dogajanja pod Stolom je preverjala Kaja Flisar s Planet TV

V društvu so Štefetu marca letos vročili odpoved, ki bo začela veljati konec septembra. Takrat bosta oba, Štefe in njegova partnerica Petra Bratuša, ki je zaradi želje po tem, da partnerju pomaga pri gostinskem delu, v službi v javni upravi dala odpoved, ostala na cesti. Kaj bosta počela, ne vesta, delo si želita nadaljevati v planinski koči, najraje na isti, kjer sta ga do zdaj.

Štefe ugiba, da so v ozadju zgodbe zasebni interesi, predsednik PD Radovljica pa ne daje zadostnih odgovorov. Pred kamero ni želel, vztrajal je pri pisnem odgovoru, češ da naj bi Štefe odpoved dobil zaradi različnih pogledov na vodenje doma ter da je čas za novo energijo in nov način sodelovanja.

Brez službe ravno na dan, ko je pred sedmimi leti začel uspešno zgodbo na Valvasorjevem domu

Aleš Štefe bo brez službe ostal prav na dan, ko je pred sedmimi leti prevzel ključe Valvasorjevega doma. Takrat se je dela lotil predvsem kot obiskovalec drugih planinskih koč.
"Nikoli prej nisem delal ne v kuhinji ne za šankom, danes počnem oboje. Spomnim se trenutka, ko sem pred šestimi leti ostal sam sredi jedilnice in si mislil, kaj pa zdaj, a kar začel boš? No, in sem," je obujal spomine na lanski podelitvi naziva Naj koča.
Z ekipo je vedno stavil na kakovostno in pestro hrano, zavzemal pa se je za to, da ostane taka, da spada v planinsko kočo. "Ne želimo postati gostilna, tukaj ne boste našli rib, pic in podobno," nam je vedno zagotavljal. Kompromisa v obliki pic in "dunajcev" s pomfritom ni sklepal, čeprav so za zaključene družbe pripravili tudi kaj drugačnega kot klasično planinsko hrano.
Vso hrano so vedno pripravljali v koči, vključno s kruhom in testom za štruklje, po katerih je pri njih največ povpraševanja. "Vse sestavine kupujemo pri lokalnih kmetih. Želimo ostati planinska postojanka," je vedno poudarjal.

Medtem so obiskovalci Valvasorja zbrali že 1.125 podpisov peticije za to, da Štefe nadaljuje svoje delo.

Upravni odbor PD Radovljica naj bi novega oskrbnika potrdil prihodnjo sredo.

SiolNET, 08.09.2019 04.05
Oskrbnik zmagovalke v akciji Naj planinska koča dobil odpoved #video


Gorenjski glas, 27.08.2019
Razprtije v raju pod Stolom

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Dobil odpoved"

Iztok Snoj,

Vse čestitke gospodu Alešu za njegove dosežke.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije