Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 21.07.19

GRS v šestih (6) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 14.03 so se blizu planine Voje, občina Bohinj, izgubili tuji planinci. Gorski reševalci postaje GRS Bohinj so jih preko telefona usmerili na pot.

Ob 12.57 si je na Tominškovi poti, občina Kranjska Gora, alpinist poškodoval nogo. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Mojstrana in posadka s helikopterjem Slovenske vojske, ki je ponesrečenca v spremstvu dežurne ekipe GRS na Brniku prepeljala v SB Jesenice.

Ob 14.58 si je v Triglavski severni steni, občina Kranjska Gora, plezalec zlomil nogo. Reševalci GRS Mojstrana so zaprosili za pomoč helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na Brniku, ki je ponesrečenca prepeljal v SB Jesenice.

Ob 8.10 se je v Kamniški koči na Kamniškem sedlu, občina Kamnik, poškodoval planinec. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik in dežurna ekipa GRS s helikopterjem Slovenske vojske, s katerim so poškodovanca prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 15.04 je na poti med Planjavo in Lučko babo v Kamniških Alpah spodrsnilo planinki, ki je zdrsnila po pobočju. Posredovali so pripadniki GRS Kamnik in helikopter Slovenske vojske, ki so planinko prepeljali v dolino. O dogodku je bila obveščena policija.

Ob 10.40 so gorski reševalci postaje GRS Kranj oskrbeli kolesarja, ki je padel na gozdni poti blizu Ambroža pod Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem in se pri tem poškodoval.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva pretežno jasno, popoldne in zvečer pa bo predvsem v severni in vzhodni Sloveniji spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami.

V ponedeljek bo povečini sončno. V gorskem svetu lahko nastane kakšna nevihta. Predvsem v Vipavski dolini bo pihala šibka burja.

V torek in sredo bo sončno in vroče. V Vipavski dolini bo še pihala šibka burja.

21.07.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije