Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

V hribih zašli

Gorenjski glas, 14.07.2019 13.26
V hribih zašli v težave 

sreda, 17. julij 2019, ob 05:26, Uredništvo G-L, ogledov: 481

Gorenjski glas - Simon Šubic: ... v težave
Planince s helikopterjem prepeljali v bolnišnico

Bohinj – Med planino Blato in Pršivcem si je v nedeljo opoldan italijanski planinec pri zdrsu zlomil roko in poškodoval glavo. Dežurna ekipa gorskih reševalcev z Brnika ga je s helikopterjem odpeljala v jeseniško bolnišnico. Nekaj ur kasneje so se gorski reševalci iz Rateč odpravili na Jalovec, kjer je štiri planince ujelo slabo vreme. Oskrbeli so jih z oblačili in jih pospremili v dolino.

Dežurna reševalna ekipa na Brniku je v petek okoli 8.30 s helikopterjem poletela na Komno, kjer se je poškodoval planinec. Odpeljali so ga v jeseniško bolnišnico. V ljubljanski klinični center pa so nekaj ur kasneje s helikopterjem peljali planinca, ki sta pri sestopu z Grintovca proti Jezerski Kočni zdrsnila na zasneženem terenu. Preostale člane skupine so v dolino gorski reševalci z Jezerskega. Pomoč tržiških gorskih reševalcev sta v četrtek popoldne potrebovala tudi planinca, ki sta zaradi zahtevnosti poti in pomanjkljive opreme obstala na markirani planinski poti s Starega Ljubelja proti Zelenici. Pospremili so ju v dolino.


Gorenjski glas, 14.07.2019 13.26:
Planince s helikopterjem prepeljali v bolnišnico

Jezersko, Kredarica – Dežurna ekipa gorskih reševalcev na Brniku je med tednom s helikopterjem Slovenske vojske dvakrat posredovala v gorah. V sredo popoldne so poleteli do Češke koče, kjer se je pri padcu poškodoval planinec. V intervenciji so sodelovali tudi gorski reševalci z Jezerskega, poškodovanca pa so odpeljali v jeseniško bolnišnico. V torek so s helikopterjem v jeseniško bolnišnico prepeljali tudi dva planinca s Kredarice.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker