Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Konec iskalne akcije,

Slovenske novice: ... pogrešano so našli v gozdu na težko dostopnem terenu

Pogrešana 60-letnica je bila danes približno eno uro po začetku iskanja najdena živa.

IDRIJA – Danes od 9. ure dalje se je pod vodstvom PP Idrija na območju Idrije in okolice nadaljevala iskalna akcija. Iskali so pogrešano 60-letno žensko z območja upravne enote Tolmin). Policistom so se pridružili tamkajšnji gasilci PGD Idrija in PGD Spodnja Idrija, reševalci GRS Tolmin, skupina Idrija, vodniki z reševalnimi psi iz več različnih enot – skupno 36 ljudi.

Policijo so o njenem izginotju obvestili v nedeljo v večernih urah. Policistom PP Idrija so se včeraj pri nadaljevanju iskanja pridružili gasilci PGD Idrija, vodnik službenega psa iz EVSP Miren, reševalci GRS Tolmin – skupina Idrija in vodniki iz enote reševalnih psov ZRPS Gorica in Gorenjska, regijska enota SIP KZS in policisti generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali z brezpilotnim zrakoplovom (dronom), skupno 30 ljudi.

Včeraj popoldne je bil v iskanje pogrešane osebe vključen tudi policijski helikopter. Policisti in reševalci so včeraj pogrešano iskali v Idriji in bližnji okolici, na območju Kobalovih planin, bližnjih kmetij, v okolici Cerkovnega vrha v smeri Spodnje Idrije, okolici Razpotja, strugi reke Idrijce, grape v smeri Gradnikove ulice v Idriji ... Med iskanjem je policija preverjala tudi druge lokacije, kjer bi se lahko pogrešana lahko nahajala, oziroma informacije, ki bi lahko pomagale pri izsleditvi pogrešane osebe, pišejo v poročilu PU Nova Gorica.

Pogrešana 60-letnica je bila danes ob 9.56 oziroma približno eno uro po začetku iskanja najdena živa v gozdu na težko dostopnem terenu na območju Kobalovih planin (več sto metrov pod eno od stanovanjskih hiš oziroma domačij v naselju Razpotje) v bližnji okolici Idrije.

Zaradi izjemno zahtevnega terena so morali policisti in reševalci pogrešano 60-letno osebo reševati tudi z vojaškim helikopterjem, s katerim je bila prepeljana v bolnišnico.

Po dozdajšnjih ugotovitvah 60-letna ženska ni bila žrtev prekrška ali morebitnega kaznivega dejanja, so še zapisali.

Slovenske novice, 16.07.2019 13.39
POGREŠANA OD NEDELJE
Konec iskalne akcije, pogrešano so našli v gozdu na težko dostopnem terenu

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije