Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Nepoškodovane / Undamaged

JZ Triglavski narodni park : www.tnp 
Center TNP Bohinj, Stara Fužina 37-38
04 578 02 45 <> [email protected]


Pred glavnim filmom pa bomo premierno prikazali animirani filma Eno z raznoliko naravo, ki je nastal v okviru projekta LIFE NATURAVIVA.
Trije glavni junaki: drežniški kozel, bovška ovca in bohinjska cika se odpravijo na izlet v Julijske Alpe. Razigrana ovca vedno zaide v težave - le kaj bo ušpičila tokrat? Ali bo na koncu prijateljem uspelo doseči vrh?

četrtek, 18. julij 2019, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 360

Brezplačni poletni kino: petek, 19. julija, ob 20. uri = Center TNP Bohinj

Film "Nepoškodovane / The Undamaged" prikazuje zgodbe o strastnih lokalnih aktivistih, ki v vsakodnevnem življenju bijejo boj za čiste, divje in nezajezene reke na Balkanskem polotoku.

Balkanski polotok je dom zadnjim divjim rekam Evrope, ki podpirajo izjemno pester rastlinski in živalski svet ter zdrave in nedotaknjene ekosisteme. Te reke so Nepoškodovane – čiste, divje in nezajezene. A z več kot 2.700 planiranimi jezovi korupcija in pohlep kruto posegata v te zadnje koščke Evropske divjine.

Odrinite na pot z udarno ekipo kajakašev, snemalcev, fotografov in prijateljev, ki so sklenili, da se jim postavijo v bran. Med Slovenijo in Albanijo so med 36-dnevno odpravo veslali in organizirali kreativne akcije proti nepotrebnim zajezitvam na 23 rekah v šestih državah z namenom, da svetu pokažejo skrivnostni svet rečnih dolin Balkana. Film prikazuje zgodbe o strastnih lokalnih aktivistih, ki bijejo boj za te reke v vsakodnevnem življenju in hkrati vabi ljudi iz vseh vetrov, da se temu častnemu boju priključijo tudi sami.

Režija: Rožle Bregar, Matic Oblak, Miha Avguštin 
Ideja: Rok Rozman
Fotografija: Rožle Bregar, Matic Oblak
Kamera: Miha Avguštin
Montaža: Svetlana Dramlić Jovičić
Glasba: Janez Dovč zvok: Gašper Loborec


Nadaljevanje risanke o trajnostni mobilnosti Naj vas narava zapelje.
Oznake: TNP
eXTReMe Tracker