Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ni jim bilo pomoči

Slovenske novice: Ob mrtvih alpinistih našli kamero: to so njihovi zadnji trenutki življenja

Objavili pretresljivi posnetek, preden jih je pokopal snežni plaz.

Osem alpinistov je konec maja umrlo v gorah Himalaje, potem ko jih je zasul snežni plaz. Štirje so bili iz Velike Britanije, dva iz ZDA, eden iz Avstralije in njihov vodnik iz Indije. Ker se niso vrnili v bazni tabor pod vrhom Nanda Devi, ki je drugi najvišji v Indiji, so jih razglasili za pogrešane, piše britanski Metro.

V izjemno težki iskalni akciji so jih iskali na višini okoli 6000 metrov. Mejni policisti (Indija-Tibet) so sedem pogrešanih našli teden dni pozneje, medtem ko je vodja britanskega tima Martin Moran še vedno pogrešan. Ta se je po kolege odpravil iz baznega tabora po tem, ko se niso vrnili, a se je za njim izgubila vsakršna sled.

Policisti so med mrtvimi alpinisti našli GoPro kamero, te dni pa so objavili posnetke zadnjih trenutkov nesrečnih alpinistov. Na njih se vidi, kako se vzpenjajo po snežni stezi, in se sliši, da so še dobro razpoloženi.

Letošnja alpinistična sezona na Himalaji je izredno smrtonosna; umrlo je že več kot 20 ljudi, med njimi 11 pri vzponu na Mount Everest. Gora Nanda Devi (7861 m) in sosednja gora Nanda Sevi East sta eni najzahtevnejših na svetu, osvojila pa ju je le peščica.

Slovenske novice, 11.07.2019 20.20
VIDEO: Ob mrtvih alpinistih našli kamero: to so njihovi zadnji trenutki življenja


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije