Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Paklenica

PK Idrija, 10.07.2019
Paklenica, 5 - 7.7.2019

sobota, 13. julij 2019, ob 05:29, Urednik G-L, ogledov: 200

PK Idrija: Plezalni tečaj smo se odločili zaključiti v stilu – v petek, 5. 7. 2019 smo se tako štirje tečajniki in dva inštruktorja ...

... odpravili v Paklenico. Tja smo prispeli v bolj nočnih, kot večernih urah, zato so nam za postavljanje šotorov še kako prav prišle naglavne svetilke.

V soboto smo zgodaj vstali, pozajtrkovali in se željni novih plezalnih podvigov hitro odpravili v kanjon. Vsi skupaj smo preplezali Tinino smer, ki nam je odprla vrata v svet večraztežajnih smeri, doseganja vrhov in osupljivih razgledov.

Na pol poti sestopa smo se ustavili v senci sektorja Hram, kjer smo občudovali previsne smeri, ki ga sestavljajo. Po sestopu pa smo šli h tolmunu, kjer je sledil skok v vodo. V julijski poletni vročini je bila temperatura vode prav prijetno osvežilna.

Plezanje smo nadaljevali v sektorju A16, kjer smo preplezali smeri Nasti put in No Dilly Dally. Nato smo se vrnili v kamp, kjer smo si skuhali kosilo in kavo. Nismo pozabili preveriti niti, ali je morje še vedno slano. Z Borisom pa plezanja še nisva imela dovolj in sva dan sklenila s preplezano smerjo Trik ter osvojenim Stupom.

Naslednji dan smo se razdelili v tri skupine – ena je počivala na morju, druga je preplezala smer Danaja in tretja smer Sjeverno rebro. Sledilo je namakanje v tolmunu, vrnitev v kamp, pospravljanje šotorov in vračanje domov.

Vikend v Paklenici je bil preprosto SUPER.

Oznake: PLE, USP
eXTReMe Tracker