Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smrt na Komarči

Dnevnik/Planinstvo: Na poti s Komarče proti koči pri Savici se je smrtno ponesrečila nizozemska planinka.

Policisti opozarjajo na izjemno nevarno pot in slabo opremljenost pohodnikov.

Policisti gorske policijske enote so z bohinjskimi gorskimi reševalci danes opravili ogled kraja nesreče na območju Komarče, kjer je v sredo zvečer umrla 45-letna nizozemska državljanka.

»Okoliščine kažejo, da je med vračanjem čez Komarčo proti Koči pri Savici na višini okoli 800 metrov planinka zdrsnila in padla s poti na zelo strmo pobočje z višjim skalnim skokom. Zaradi poškodb je umrla na kraju. Z mesta nesreče jo je odpeljal vojaški helikopter. Bila je ustrezno opremljena,« je sporočil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Policisti in reševalci so na poti ugotovili, da je ta trenutno zelo nevarna. »Pot je bila suha in zelo polzi zaradi kombinacije zemlje in kamenja. Na nekaterih delih čez pot visi drevje, na vsaj enem izpostavljenem in spolzkem mestu se kovinski klin v skali premika in je jeklenica zato nestabilna, iz poti pa ponekod stojijo tudi nizki kovinski deli, ki jih, če kdo ni pozoren, lahko spregleda in hudo pade. Potrebna je velika previdnost in počasna hoja,« je še opozoril Kos.

Policisti so na poti s kraja nesreče naleteli še na 17 planincev, s katerimi so se pogovorili o pasteh pohodništva. Kar dvanajst od teh 17 jih namreč ni bilo primerno opremljenih. Hodili so obuti v superge, nizke čevlje, celo sandale. Večina se jih je po posvetu s policisti odločila, da poti ne nadaljujejo in so se vrnili na izhodišče.

Dnevnik, 27.06.2019 16.53
Smrt na Komarči

Fotografija je simbolična (Foto: PU Kranj) 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije