Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.07.19

GRS v sedmih (7) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 6.54 so posredovali reševalci GRS Radovljica, helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP in poleteli v bližino Roblekovega doma na Begunjščici, občina Radovljica, kjer se je poškodoval planinec. Na kraju dogodka so ugotovili, da je planinec padel pri sestopu z Begunjščice, zaradi česar je bil nekaj časa je bil nezavesti. Noč je preživel na prostem, nato pa je sam prišel do Roblekovega doma. Poškodovanca je helikopter prepeljal na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 13.59 se je na poti s planine Poljana proti Raskovcu, občina Bohinj, poškodoval planinec. Posredovali so reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa za reševanje v gorah in helikopter SV. Poškodovanemu je bila na kraju dogodka nudena medicinska pomoč, helikopter pa ga je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 11.03 si je na pobočju med Velikimi Vrati in Kalom na območju občine Bovec planinka pri zdrsu poškodovala glavo. Posredovali so reševalci GRS Bovec in helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Helikopter je poškodovanko prepeljal v bolnišnico.

Ob 12.18 se je na pobočju med Vrhom Laborje in Velikim Špičjem na območju občine Bovec pri plezanju poškodoval planinec. Posredovali so reševalci GRS Bovec in helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Helikopter je poškodovanca prepeljal v SB Jesenice.

Ob 16.36 je poljski jadralni padalec zasilno pristal na pobočju Mrzlega vrha v občini Tolmin. Po pristanku je nepoškodovan sestopal v smeri kraja Gabrje, a je na višini okoli 720 m zašel s poti in obtičal. Posredovali so gorski reševalci GRS Tolmin, ki so okoli 20. ure prišli do njega in ga pospremili v dolino.

Ob 18.09 je na področju Kovka nad Ajdovščino strmoglavil jadralni padalec. Gorski reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina, so na kraju nudili prvo pomoč poškodovancu in ga prenesli do helikopterja SV z dežurno ekipo GRS, ki ga je prepeljala v Ajdovščino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Ajdovščina in ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.09 so reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina, posredovali na območju Otliškega okna nad Ajdovščino, kjer je strmoglavil jadralni padalec in se hudo poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli in predali posadki helikopterja SV z dežurno ekipo GRS na Brniku, ki ga je prepeljala v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno jasno. Popoldne v severni Sloveniji ni povsem izključena kakšna vročinska nevihta. Pihal bo jugozahodni veter.

V torek bo sprva delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno. V notranjosti države bodo nastajale plohe in nevihte, ki se ponekod lahko zavlečejo tudi v noč. Zapihal bo severovzhodni veter, zvečer na Primorskem šibka burja.
V sredo in v četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht. Vročina bo nekoliko popustila.

01.07.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije