Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.06.19

GRS v petih (5) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 17.24 so se na območju gore Krofička v Logarski dolini, občina Solčava, zaplezale tri osebe in niso mogle sestopiti. Posredovala je posadka helikopterja SV z dežurno ekipo GRS Brnik in GRS Celje, ki so jih s helikopterjem prepeljali v dolino.

Ob 13.45 je policija od kolegov iz mednarodnega centra dobila obvestilo, da je na območju Male Ponce, občina Kranjska Gora, zdrsnil eden od dveh planincev. Posredovali so reševalci GRS Rateče in posadka helikopterja SV z dežurno ekipo GRS Brnik, ki je poletela na kraj dogodka in ugotovila, da se je nesreča zgodila na italijanski strani. Helikopter je nepoškodovano planinko prepeljali v dolino, po preminulega planinca pa so skupaj z italijanski reševalci odšli še gorski reševalci GRS Rateče.

Ob 12.50 je v soteski Pekel v občini Borovnica starejši pohodnik padel in si poškodoval glavo. Reševalci GRS Ljubljana so poškodovanega prenesli okoli 800 metrov do reševalnega vozila, od koder so ga reševalci prepeljali v bolnico.

Ob 16.00 je na planini Kobala pri Tolminu jadralni padalec zasilno pristal na drevesu. Gorski reševalci GRS Tolmin so z drevesa sneli padalo in pospremili nepoškodovanega padalca v dolino.

Ob 11.56 sta na Poti na Bistriško planino v Bistrici pri Tržiču gorska reševalca GRS Tržič nudila pomoč pri prenosu obolele osebe od cerkve sv. Jurija do reševalnega vozila .

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo jasno. Ponekod bo pihal južni do jugozahodni veter.

V ponedeljek bo pretežno jasno, popoldne v severni Sloveniji ni izključena kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik.
V torek in sredo bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo plohe in nevihte, ki bodo v sredo manj pogoste. Vročina bo popustila.

30.06.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije