Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kalymnos

AO Kranj - Marjan Friškovec: ... - plezalni raj

Kalyimnos nikoli ne razočara, sem nekje prebral. Ali je to res, bo treba preverit.

Zato smo odšli na 11 dnevno plezalno, raziskovalno odpravico na grški otok Kalyimnos. Tone, Zdenka, Saša in jaz, smo se na Dunaju usedli na letalo in se odpeljali na otok Kos.Tu smo s pomočjo taksija in trajekta prispeli na Kalymnos. Še nekaj vožnje s taksijem in že smo bili v kraju Armeos, kjer je bil naš apartma (studio) za naslednjih 11 dni.
Lepa vasica pod plezalnimi sektorji, saj do prvih smeri rabiš 20 minut hoje. Naslednje dni smo plezali po okoliških sektorjih, ko pa smo si sposodili skuterje, smo se odpeljali tudi v druge malo bolj oddaljene.
Iskali smo sektorje, ki so bili v senci in so bile ocene od 4c do 6b, c. Plezali smo po kapnikih, luknicah, poličkah, platah in po luskah in luskicah. Ko pa je nastopil rest day pa smo spoznavali znamenitosti otoka, nabirali zelišča in okušali grške dobrote.

Vsak dan se je našel čas z namakanje v toplem grškem morju. Tudi analiz smeri ob hladnem Mytosu ni manjkalo. Zelo živahno je bilo v Taverni Teo, kjer nas je lastnik učil kuhanja in pitja piva ter domačega tropinovca, seveda ob dobri hrani. Spoznal sem, da Kaymnos res ne razočara in se bo treba še kdaj vrnit v te kraje.

AO Kranj, 18.06.2019
Kalyimnos-plezalni raj

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije