Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bosonogi

Gorenjski glas, 27.06.2019 08.00
Bosonogi na Šenturško goro

ponedeljek, 1. julij 2019, ob 05:30, Uredništvo G-L, ogledov: 247

Gorenjski glas - Janez Kuhar: ... na Šenturško goro

Štirinajstega pohoda bosonogih na Šenturško goro do Kmečkega turizma Pavlin se je udeležilo dvainsedemdeset pohodnikov.

Podboršt pri Komendi – Pohodniška sekcija Škrjančki Planinskega društva Komenda je v soboto, 8. junija, organizirala štirinajsti pohod bosonogih na Šenturško goro. Tokrat so se pohodniki podali na Šenturško goro z Jurčkove Dobrave.
Franc Drolec, ki letno naredi 325 vzponov in je promotor zdravega načina življenja, predvsem pa hoje brez obuval, je v uvodu na Jurčkovi Dobravi pozdravil vse bosonoge. Pohoda z višinsko razliko 320 metrov se je udeležilo dvainsedemdeset pohodnikov iz komendske, cerkljanske, kamniške in vodiške občine. Trije bosonogi – Peter Lončar iz Glinj, Majda Drolec iz Komende in Ivica Lončar iz Zaloga pri Cerkljah – so bili na vseh dosedanjih štirinajstih pohodih. Dobrih šest kilometrov dolgo pot so brez težav prehodili tudi najmlajši štiriletni pohodnik Patrik Janežič iz Podboršta ter najstarejša 79-letna Jože Repnik iz Utika pri Vodicah in mesec dni mlajši Anton Bolka iz Cerkelj. Med ženskami je bila letos najstarejša na pohodu bosonogih Ivica Lončar iz Zaloga z 71 leti. Med bosonogimi smo slišali same pohvale.

Vsi pohodniki so pred začetkom vzpona prejeli spominske majice, na koncu pa je bilo v Planinskem domu Milana Šinkovca v Podborštu pri Komendi družabno srečanje, kjer so udeleženci iz rok Zorana Sodnika, predsednika Planinskega društva Komenda, in Franca Drolca, vodje pohodniške sekcije Škrjančki, prejeli spominske medalje. Pohodniki so prepričani, da bi ljudje lahko veliko zdravstvenih težav odpravili z bosonogo hojo!

eXTReMe Tracker