Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Iskalna akcija

Vecer.si 26.06.2019 10.02
Iskalna akcija na Tolminskem: Za pogrešanim nemškim kolesarjem se je izgubila vsaka sled

 

sreda, 26. junij 2019, ob 13:49, Bruno Fras, ogledov: 395

VEČER, Kronika: Iskalna akcija na Tolminskem

Že po dobri uri in pol po prejetju obvestila je bil nemški državljan najden na stari poti ...

V nedeljo ob 18.54 so policiste Policijske postaje Tolmin obvestili, da se je med vasjo Krn in planino Pretovč izgubil 51-letni gorski kolesar, državljan Nemčije. Slednji se je s kolesom odpravil iz kampa v Kobaridu po lokalni cesti do vasi Gabrje, nato pa se po stari cesti povzpel do vasi Krn. Z gorskim kolesom je od tam nadaljeval po stari poti (mulatjera) do planine Pretovč, ki je bila najvišja točka ture. Pogrešani se je nazadnje javil ob 12. uri, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Ker so najbližji posumili, da je z njim nekaj narobe, so na pomoč poklicali tolminske policiste. Po prejetju obvestila je bila pod vodstvom PP Tolmin izpeljala iskalna akcija z namenom izsleditve pogrešanega ter že po dobri uri in pol po prejetju obvestila oz. ob 20.28 je bil pogrešani nemški državljan najden na stari poti iz smeri planine Pretovč proti naselju Zatolmin izven urejene poti (na nadmorski višini 417 metrov nad vasjo Zatolmin).
"Z dodatnim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 51-letni nemški kolesar peljal po pešpoti od planine Pretovč proti Zatolminu. Pri spustu pa je v ostrem desnem ovinku izgubil nadzor nad kolesom in pri tem padel približno 10 metrov pod planinsko stezo in na kraju poškodovan obležal. Zaradi hudih telesnih poškodb tudi ni mogel do nahrbtnika, kjer je imel mobilni telefon (omenjeno območje, kjer je bil najden, tudi ni pokrito z GSM signalom)," so zapisali novogoriški policisti.

Na kraju so posredovali tudi reševalci GRS Tolmin, ki so ponesrečenca oskrbeli in prepeljali v dolino, tam pa so ga prevzeli reševalci NMP ZD Tolmin. Huje poškodovanega nemškega državljana so zatem prevzeli člani dežurne ekipe GRS in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Omenjeni kolesar je med vožnjo uporabljal ustrezno kolesarsko opremo, tuja krivda je izključena. Policisti PP Tolmin bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. (čk)
 

Oznake: GRS, KOL
eXTReMe Tracker