Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pohodniški festival

Gorenjski glas, 19.06.2019 16.35
Že peti Pohodniški festival v Kamniško-Savinjskih Alpah bo letos med 21. in 23. junijem. 


PDF Oglejte si festivalski PROGRAM >

petek, 21. junij 2019, ob 05:29, Uredništvo G-L, ogledov: 234

Gorenjski glas - Jasna Paladin: Že peti v Kamniško-Savinjskih Alpah bo letos med 21. in 23. junijem.

Kamnik – Združenje, v katerem sodeluje šest občin, s festivalom povezuje obe strani Alp in poudarja pomembnost rekreacije, skrbi za naravo in čisto vodo.

»Festival ne temelji samo na številnih pohodih, ampak smo obstoječe tradicionalne dogodke na destinacijah združili v celoten projekt in mu dodali nove dogodke, npr. Filmski večer na Starem gradu. Letos smo na celoten festival začeli gledati širše, zato želimo v prihodnosti prek festivala razvijati tudi nove turistične produkte, na primer padalstvo, in v sodelovanju z občinami opozarjati na okoljevarstven problem,« pravi Grega Ugovšek iz Združenja Kamniško-Savinjske Alpe.

Vsaka od šestih občin – Kamnik, Jezersko, Solčava, Luče, Preddvor in Cerklje – je pripravila pester program, med glavnimi dogodki pa organizatorji poudarjajo Gorniški filmski večer na kamniškem Starem gradu: The Down Wall (petek, 21. junija, ob 21.30), pravljični pohod do Češke koče na Jezerskem (nedelja, 23. junija, ob 9.30), Dan mobilnosti v Logarski dolini (sobota, 22. junija, med 9. in 15. uro), Pohod po slovenski Jakobovi poti, Preddvorska veja: od Hraš pri Vodicah do Preddvora (nedelja, 23. junija, ob 8. uri) in Kravca s Krvavca fest v občini Cerklje (nedelja, 23. junija, ob 9. uri).
Slavnostno odprtje festivala bo letos v Lučah v četrtek, 20. junija, ob 17. uri.

eXTReMe Tracker