Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinka je zdrsnila

Avstrijska planinka je na Prisojniku zdrsnila na snegu in se smrtno ponesrečilaVEČER, Kronika: Avstrijska planinka je na Prisojniku zdrsnila na snegu in se smrtno ponesrečila

Na območju Prisojnika je zaradi zdrsa na snežni podlagi in padca čez višji skalni skok umrla državljanka Avstrije, ki je bila pogrešana od sobote zvečer.

Avstrijska planinka je na Prisojniku zdrsnila na snegu in se smrtno ponesrečilaPolicijski helikopter je v iskalni akciji za pogrešano osebo danes zjutraj na območju Prisojnika našel žensko truplo. Okoliščine kažejo, da je smrt posledica zdrsa na snežni podlagi in padca čez višji skalni skok. Gre za zelo zahtevno območje, kjer je ne glede na letni čas zaradi varnosti nujna uporaba samovarovalnega kompleta in čelade, v zimskih razmerah, kakršne so trenutno na gori, pa tudi zimska oprema, so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Umrla je državljanka Avstrije, ki je bila pogrešana od sobote zvečer. Pokojno je z gore odpeljal vojaški helikopter z ekipo za reševanje v gorah in policistom gorske enote. (čk)

Vecer.si 02.06.2019 ob 12:37
Avstrijska planinka je na Prisojniku zdrsnila na snegu in se smrtno ponesrečila
 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije