Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.06.19

GRS v petih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 10.29 si je pri sestopu s Stola, občina Žirovnica, planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Radovljica so skupaj z dežurno ekipo GRS Brnik in posadko helikopterja Slovenske vojske poškodovanki nudili prvo pomoč in s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 13.03 je na poti s Kalškega grebena, občina Preddvor, planinec dobil astmatični napad. Gorski reševalci GRS Kranj, dežurna ekipa GRS na Brniku in posadka helikopterja Slovenske vojske so planinca na kraju oskrbeli in s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 21.13 so se na območju Prisojnika, občina Kranjska Gora, zaplezali trije tuji planinci. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kranjska Gora, ki so ob pomoči helikopterja Slovenske vojske in dežurne ekipe GRS na Brniku, planince rešili 16. 6. 2019 v jutranjih urah.

Ob 9.18 si je pod Malimi podi, občina Kamnik, pri zdrsu planinec poškodoval nogo. Reševalci GRS Kamnik, dežurna ekipa GRS Brnik in posadka helikopterja Slovenske vojske so ponesrečenca na kraju oskrbeli in s helikopterjem prepeljal v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Domžale.

Ob 20.53 je poškodovan, tuj planinec obtičal v grapi na območju Vrsnika v občini Bovec. Gorski reševalci GRS Bovec so poškodovanega planinca našli, mu nudili prvo pomoč in prenesli do reševalnega vozila NMP Tolmin. V akciji reševanja je sodelovalo 13 članov GRS Bovec, ekipa NMP Tolmin in PP Tolmin. Poškodovanega planinca so reševalci NMP Tolmin odpeljali do mejnega prehoda z Italijo na Predelu.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo zjutraj in dopoldne precej jasno, popoldne pa bodo v notranjosti Slovenije nastajale nevihte, nekatere lahko tudi močnejše. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru burja.

V ponedeljek bo na Primorskem sončno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.
V torek in sredo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. V popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht.

16.06.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije