Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Planinec umrl

Delo, 15.06.2019 09.47


Povzetek dnevnega biltena URSZR

  Petek, 14. junij 2019 ob 21:52 GRS KAMNIK, GRS KAMNIK
Ob 21.44 je eden izmed štirih planincev na poti iz Kamniške Bistrice mimo Petkovih njiv proti Korošici zdrsnil po pobočju. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik, ki so sredi noči prišli do planincev ter ob 00.50 do preminulega planinca, ki je zdrsnil po pobočju.

  Petek, 14. junij 2019 ob 18:28 GRS KRANJSKA GORA
Ob 15.50 se je v steni Male Mojstrovke, občina Kranjska Gora, tuji državljan zaplezal. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so s pomočjo dežurne ekipe GRS na Brniku osebo nepoškodovano prepeljali s helikopterjem slovenske vojske na Vršič.

  Petek, 14. junij 2019 ob 17:24 GRZS - POSTAJA GRS TOLMIN
Ob 17.00 si je nad vasjo Čadrg v občini Tolmin jadralni padalec pri pristanku poškodoval nogo in hrbtenico. Na kraj nesreče je bila napotena ekipa NMP Tolmin in gorski reševalci GRS Tolmin, ki so ob pomoči helikopterja Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP iz Brnika poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

 

nedelja, 16. junij 2019, ob 05:26, Uredništvo G-L, ogledov: 486

Delo: ... na poti na Korošico - Gorski reševalci so letos po podatkih Gorske reševalne zveze Slovenije v gorah posredovali že več kot 200-krat.

Na poti proti Korošici se je v petek pozno zvečer smrtno ponesrečil planinec. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje se je na goro podal v družbi še treh planincev, nesreča pa se je zgodila nekaj pred 22. uro, ko je na poti iz Kamniške Bistrice mimo Petkovih njiv zdrsnil po pobočju.

Posredovali so kamniški gorski reševalci, ki so sredi noči prišli do planincev ter ob 0.50 do preminulega planinca, poroča STA.

Včeraj ob 15.50 pa se je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje v steni Male Mojstrovke zaplezal tuj državljan. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so planinca s pomočjo dežurne ekipe GRS na Brniku nepoškodovanega prepeljali s helikopterjem slovenske vojske na Vršič.

Gorski reševalci so letos po podatkih Gorske reševalne zveze Slovenije v gorah sicer posredovali že več kot 200-krat, v nesrečah pa je umrlo 17 ljudi.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker