Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 15.06.19

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 15.50 se je v steni Male Mojstrovke, občina Kranjska Gora, tuji državljan zaplezal. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so s pomočjo dežurne ekipe GRS na Brniku osebo nepoškodovano prepeljali s helikopterjem slovenske vojske na Vršič.

Ob 21.44 je eden izmed štirih planincev na poti iz Kamniške Bistrice mimo Petkovih njiv proti Korošici zdrsnil po pobočju. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik, ki so sredi noči prišli do planincev ter ob 00.50 do preminulega planinca, ki je zdrsnil po pobočju.

Ob 17.00 si je nad vasjo Čadrg v občini Tolmin jadralni padalec pri pristanku poškodoval nogo in hrbtenico. Na kraj nesreče je bila napotena ekipa NMP Tolmin in gorski reševalci GRS Tolmin, ki so ob pomoči helikopterja Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP iz Brnika poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V soboto zjutraj bo prehodno več oblačnosti, v zahodni polovici države se bodo pojavljale manjše padavine. Čez dan bo dokaj sončno, občasno bo nekaj zmerne oblačnosti, popoldne ni izključena kakšna nevihta.

V nedeljo bo sprva še sončno in vroče, popoldne pa se bodo v notranjosti pogoste nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru burja.
V ponedeljek in torek bo na Primorskem sončno, drugod bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo možne plohe ali nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Razmere v gorah

Ob 15.57 so po podatkih Urada za seizmologijo Agencije RS za okolje seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 3,4. Po podatkih italijanskega raziskovalnega centra za seizmologijo, Istituto Nazionale di Oceanografia e Geofisica Sperimentale, se je potres zgodil v bližini Tolmeča (Tolmezzo) v Italiji. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci zahodne Slovenije. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v Sloveniji ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

15.06.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije