Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Smrtna nesreča dečka

Vecer.si 11.06.2019 08:59
12-letnika v času šole v naravi v Bovcu skala stisnila ob drevo: umrl je na kraju nesreče

Fotografija je simbolična PU Nova Gorica


Slovenske novice, 11.06.2019 10.01
Med šolo v naravi v tragični nesreči umrl mladostnik

 

sreda, 12. junij 2019, ob 05:29, Bruno Fras, ogledov: 446

VEČER, Kronika: 12-letnika v času šole v naravi v Bovcu skala stisnila ob drevo: umrl je na kraju nesreče. Primorske novice: Tragična nesreča na Bovškem  SN 

Na kraj je najprej prišla dežurna ekipa PGD Bovec, ki je takoj nadaljevala z oživljanjem mladostnika, za njimi pa je nato prispela še ekipa nujne medicinske pomoči.

Včeraj popoldne (10.) so policiste Policijske postaje Bovec obvestili o nesreči tujega državljana v kampu na območju naselja Soča v občini Bovec. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je med igro v bližnjem gozdu na strmem pobočju smrtno ponesrečil državljan Nemčije. Slednji je bil v skupini 38 mlajših oseb pod vodstvom 11 vodičev kot udeleženec šole v naravi, ki jo je organiziral eden od nemških planinskih klubov.

Omenjeni mladostnik, po poročanju Radia Slovenija gre za 12-letnika, je skupaj z nekaj prijatelji odšel približno 50 metrov po nabrežini navzgor v bližnji gozd. Ko je manjša skupinica mladostnikov po nekaj minutah prišla do skale, se je le-ta prevalila in nesrečnega mladostnika stisnila ob drevo. Ostali prisotni mladostniki so z vpitjem na pomoč priklicali štiri njihove vodnike, ki so nemudoma pohiteli na omenjeni kraj, odmaknili večjo skalo in začeli z oživljanjem mlajše osebe. Prav tako so vodniki na pomoč poklicali tudi pristojno reševalno službo.

Na kraj je najprej prišla dežurna ekipa PGD Bovec, ki je takoj nadaljevala z oživljanjem mladostnika, za njimi pa je nato prispela še ekipa nujne medicinske pomoči. Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi na kraju je mladostnik podlegel telesnim poškodbam. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Pomoč na kraju so nudili tudi gorski reševalci GRS Bovec, ki so preminulo osebo prenesli do kampa, kjer jo je prevzela pristojna služba.

O vseh ugotovitvah je policija obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine včerajšnje tragične nesreče na Bovškem. (A. L.)


Primorske novice, 11.06.2019 09.31
Tragična nesreča na Bovškem: 12-letnik umrl pod težo skale

Na območju vasi Soča na Bovškem se je včeraj smrtno ponesrečil komaj dvanajstletni deček iz Nemčije, udeleženec šole v naravi.

SOČA > Včeraj ob 16.41 so bovške policiste obvestili o nesreči v bližini kampa Jelinc na območju naselja Soča. Med igro v bližnjem gozdu se je na strmem pobočju smrtno ponesrečil 12-letni deček iz Nemčije, udeleženec šole v naravi, ki jo je na Bovškem organiziral eden od nemških planinskih klubov.

V novogoriški policijski upravi pojasnjujejo, da je bil deček v skupini 38 mlajših oseb pod vodstvom enajstih vodičev: “Skupaj z nekaj prijatelji je odšel približno 50 metrov po nabrežini navzgor v bližnji gozd. Ko je manjša skupinica mladostnikov po nekaj minutah prišla do skale, se je ta prevalila in nesrečnega mladostnika stisnila ob drevo. Ostali prisotni mladostniki so z vpitjem na pomoč priklicali štiri njihove vodnike, ki so nemudoma pohiteli na kraj, odmaknili skalo, začeli z oživljanjem in poklicali na pomoč reševalno službo.”

Na kraj je najprej prišla dežurna ekipa PGD Bovec, ki je takoj nadaljevala z oživljanjem dečka, za njimi pa je nato prispela še ekipa Nujne medicinske pomoči ZD Tolmin. Kljub oživljanju in nudeni zdravniški oskrbi je 12-letnik podlegel telesnim poškodbam. Zdravnica je na kraju odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Pomoč na kraju so nudili tudi gorski reševalci GRS Bovec, ki so preminulega fanta prenesli do kampa, kjer ga je prevzela pristojna služba. O vseh ugotovitvah je Policija obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine včerajšnje tragične nesreče na Bovškem.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker