Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 10.06.19

10.06.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

ponedeljek, 10. junij 2019, ob 10:19, Franci Savenc, ogledov: 542

GRS v šestih (6) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 12.52 si je planinka na koči na Golici, občina Jesenice, poškodovala gleženj. Posredovali so gorski reševalci GRS Jesenice in posadka helikopterja SV z dežurno ekipo GRS z Brnika, ki je poškodovano planinko prepeljala v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 15.10 so na poti na Malo Mojstrovko na nadmorski višini okoli 2200 metrov na zahtevnem zasneženem terenu obtičali trije nemški planinci. Posredovali so gorski reševalci GRS Kranjska Gora in posadka helikopterja SV z dežurno ekipo GRS na Brniku, ki je planince prepeljala do Erjavčeve koče na Vršiču.

Ob 17.19 so gorski reševalci GRS Bohinj s planine Voje, občina Bohinj, prepeljali obolelega otroka v dolino in ga predali staršem.

Ob 12.49 je na plezališču v Trenti, občina Bovec, padel in se poškodoval plezalec. Gorski reševalci iz GRS Bovec so ga na kraju oskrbeli, helikopter SV z dežurno ekipo GRS na Brniku pa ga prepeljal v jeseniško bolnišnico.

Ob 14.04 je na kolesarski stezi med Robediščem in Podbelo, občina Kobarid, padel kolesar in se poškodoval. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so poškodovanega kolesarja na kraju padca oskrbeli in ga z zajemalnimi nosili prenesli do reševalnega vozila NMP ZD Tolmin, ki ga je prepeljal v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 18.27 si je na vzletišču na Kobali, občina Tolmin, jadralni padalec poškodoval roko. Gorski reševalci GRS Tolmin so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v dolino.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo povečini sončno, proti večeru lahko predvsem v gorskem svetu nastane kakšna vročinska nevihta. Pihal bo šibak veter vzhodne do južne smeri.

V torek bo sprva pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo krajevne vročinske nevihte.

V sredo in četrtek bo sončno in vroče.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker