Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 09.06.19

GRS v osmih (8) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 10.32 si je na Veliki Golici, občina Jesenice, pri sestopu z vrha planinka poškodovala gleženj in ni mogla nadaljevati poti. Reševalci GRS Jesenice so jo na kraju dogodka oskrbeli. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske, z dežurno ekipo GRS na krovu, je poškodovanko prepeljala v SB Jesenice.

Ob 12.05 je na markirani planinski poti od Kredarice v smeri Triglava, občina Kranjska Gora, omahnil planinec. Aktivirani so bili reševalci GRS Mojstrana, posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurna ekipo GRS na krovu. Planinca so našli mrtvega. Prepeljali so ga v Mojstrano, kjer so ga prevzeli delavci pogrebne službe.

Ob 13.34 si je na poti z Blegoša, občina Gorenja vas-Poljane, planinec poškodoval nogo in sam ni več mogel nadaljevati pot. Posredovali so reševalci GRS Škofja Loka. Poškodovanemu so na kraju dogodka nudili prvo pomoč in ga s terenskim vozilom odpeljali v zdravstveni dom Škofja Loka.

Ob 14.07 se je na Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, poškodoval otrok. Posredovala je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z ekipo GRS na krovu. Poškodovanca je prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 19.42 je na poti na Triglav v Ukancu, občina Bohinj, v gozdu onemogel madžarski planinec. Reševalci GRS Bohinj so odšli na kraj, ga pospremili v dolino in predali reševalcem NMP Bled.

Ob 8.50 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z ekipo reševalcev GRS na krovu poletela na območje Velikega Lemeža, kjer sta se v petek izgubili dve planinki češki državljanki. Za njima je v večernih urah potekalo iskanje, ki pa so ga v poznih urah reševalci zaradi megle in zahtevnega terena prekinili. Planinki je posadka s helikopterjem našla nepoškodovani in ju prepeljala v dolino.

Ob 17.32 je v športnem parku v Sebenjah, občina Tržič, padel otrok in se poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Tržič, pomoč reševalcev GRS Tržič ni bila potrebna.

Ob 17.44 je bila v gozdu okoli petsto metrov od bližnjega objekta v Rožniku, občina Grosuplje, najdena onemogla oseba ki je bila pogrešana že dva dni. Poleg policistov in reševalcev NMP Ljubljana so posredovali tudi reševalci GRS Ljubljana, ki so osebo oskrbeli in jo prenesli do reševalnega vozila. Oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo povečini sončno, le zjutraj bo ponekod v notranjosti Slovenije zmerno oblačno. V ponedeljek bo povečini sončno, proti večeru lahko v gorskem svetu nastane kakšna vročinska nevihta. Pihal bo šibak veter vzhodne do južne smeri. V torek in sredo bo sončno in vroče. Predvsem v torek popoldne ali zvečer bodo krajevne vročinske nevihte.

09.06.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije