Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Med vzponom

Delo, 08.06.2019 15:35
Med vzponom na Mali Triglav se je smrtno ponesrečil planinec 

FOTO: Arhiv Dela

sobota, 8. junij 2019, ob 23:01, Uredništvo G-L, ogledov: 480

Delo - PU Kranj: ... na Mali Triglav se je smrtno ponesrečil planinec
Delo: Med poletom s Kriške gore se je smrtno ponesrečil padalec

Na PU Kranj opozarjajo, da so razmere v visokogorju nevarne tudi za izkušene planince, saj se sneg pod Kredarico udira preko kolen, vrh pa je leden in zelo nevaren.

Danes dopoldan se je pod Malim Triglavom med vzponom smrtno ponesrečil planinec. Zdrsnil je na snegu in z gore padel v Snežno konto, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Planinec je hodil v spremstvu še dveh planincev, ki sta bila nepoškodovana in neopremljena, saj nista imela derez in cepinov.

Posredovala je ekipa za helikoptersko reševanje z Brnika, ki je vse tri prepeljala v dolino, postopek preverjanja identitete pa še poteka, so še dodali na PU Kranj.

»Iz podatkov, ki so jih policisti danes pridobili v ogledu kraja, so razmere nevarne. Sneg pod Kredarico se udira preko kolen, vrh je leden in zelo nevaren tudi za izkušene planince, pihal pa je še veter, ki je močno oteževal reševanje. To je realna situacija na gori,« je sporočil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi kranjske policije.

Vzpon na Triglav zato odsvetujejo. Prav tako so razmere lahko nevarne povsod, kjer je še sneg, zato na PU Kranj opozarjajo, da se ne izpostavljajte tveganjem in s svoji izletniškimi ambicijami ne kličite nesreče. »Sezona je še dolga, še bo čas za visokogorje. Take razmere so zelo nevarne tudi za reševalce,« je še dodal Kos.


Delo, 07.08.2019 19.09
Med poletom s Kriške gore se je smrtno ponesrečil padalec

Tržiški policisti in gorski reševalci so danes obravnavali nesrečo padalca, ki se je popoldan smrtno ponesrečil v hribih pod Malo Poljano proti Domu pod Storžičem, je sporočil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj. Okoliščine kažejo, da je poletel s Kriške gore in med letom izgubil višino ter trčil v drevo. Umrl je na kraju nesreče. Padalca je v iskalni akciji našel policijski helikopter. Postopek potrjevanja identitete padalca še poteka.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker