Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Krog čez FKK

Snežak/Razmere - M&M: Visoke Ture (AT) | Fuscherkarkopf | Severna stena
(Lukazoja) Edo Krnič: Dolomiti | Punta Rocca (3265 m) Marmolada

Razmere so bolj slabe, sneg še ni predelan. Na položnem je fajn smuka, na strmini pa ...

Vzpon sva naredila z JV, sneg se začne takoj nad galerijo, s Freiwandkees sva na vrh pristopila čez JV vesine, ob 8h. Za vzpon je bilo še v mejah varnega, spust bi bil pa bolj podoben poskusu samomora.

Odsmučala sva čez S vesine. Malo je motila predirajoča skorja, v spodnjem delu pa gosta megla in moker sneg. Na salzburški strani je bilo oblačno, na koroški vseskozi jasno. Srečno sva navigirala na škrbino FKK, sledila je super smuka do Gamsgrubenweg, kjer se je pridričalo skoraj do tunelov. Prvi trije so še zaprti, obvozi so čez snežne zaplate.
Fotke jutri

Snežak - Edo Krnič, 08.06.2019: Dolomiti | Punta Rocca (3265 m) Marmolada

Ne gre drugače kot da dam oceno 5 za razmere. Malo sem razmišljal, če sem mogoče subjektiven, ker je že junij? Pa nisem.
Start okoli 8. ure pri jezeru Fedaia. Orientacija enostavna. Prvi del gre večinoma po levi strani ‘košaric’. Košarice so prevozno sredstvo do višine 2600 metrov, cena 15 eur v obe smeri. Potem že rahlo utrujen ne vem kje bi šel proti vrhu. Vsak si trenutno lahko zbere pot glede na sposobnosti. Povsod hodijo, plezajo. Sam grem najlažjo, po levi strani potem pa vseskozi nad smučiščem. Nad gondolo še 5 min do vrha, mislim da Punta Rocca lahko pa da tudi ni. Spustim se po srednjem pobočju gledano navzgor od koče Pian del Fiacconi. Sneg ‘pomladanski’ ravno prav odjenjan. Čeprav potem od koče proti dolini krenem šele okoli 14 ure, pa so razmere še vedno odlične. Pripeljem se povsem do avta. Snega je še dovolj.

Podrobnosti: strava <> Lukazoja.si

Snežak, 08.06.2019 12.18
KROG ČEZ FKK 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27640

Informacije

Informacije