Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 07.06.19

07.06.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

petek, 7. junij 2019, ob 09:11, Franci Savenc, ogledov: 383

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 17.03 si je na Voglu, občina Bohinj, planinec poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, ki so osebo oskrbeli ter prepeljali v dolino.

Ob 21.58 sta dva nepoškodovana planinca poklicala oskrbnika v Vodnikov dom na Velem Polju, občina Bohinj, da ne najdeta poti do planinskega doma. Gorski reševalci GRS Bohinj so ugotovili, da se nahajata na Planini Konjščica. Z vozilom so ju prepeljali do Uskovnice, kjer bosta prenočila v koči.

Ob 12.22 je v Pološki jami v občini Tolmin nad dolino reke Tolminke obšla slabost 65 letnega jamarja, tujega državljana. Z njim v jami je bila jamarka, pred jamo pa jamar. Nahajala naj bi se 50 m v globini in 100 m v dolžini od zgornjega vhoda v jamo, ki je 600 m višje od glavnega vhoda. Posredovali so jamarji treh RC JRS, ki jih je helikopter SV prepeljal na kraj dogodka. V pripravljenosti pa je bilo še 30 jamarskih reševalcev drugih RC JRS in 12 članov GRS Tolmin. Med pripravo na reševanje so policisti PP Tolmin sporočili, da so vse tri jamarje našli pred planino Polog. Reševalno akcijo so prekinili ob 16.25.

Predviden razvoj vremena

V petek bo povečini sončno. Nekaj več spremenljive oblačnosti bo občasno le v hribovitih zahodnih krajih. Pihal bo jugozahodni veter.

V soboto bo sončno. Proti večeru lahko na severovzhodu države nastane kakšna ploha ali nevihta. V večjem delu države bo pihal jugozahodni veter, na Štajerskem in v Pomurju pa popoldne severovzhodnik.
V nedeljo bo povečini sončno, le zjutraj bo v notranjosti Slovenije nekaj nizke oblačnosti.
V ponedeljek bo sončno in vroče. Popoldne se bo v goratem svetu nekoliko povečala verjetnost za kakšno nevihto.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker