Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odkrušeni kamen

VEČER, Kronika:v glavo zadel 24-letno planinko

V plezalni steni v Gradiški turi na Vipavskem je odkrušeni kamen zadel 24-letno planinko v glavo in jo poškodoval, so sporočili s policijske uprave Nova Gorica. Nesreča se je zgodila približno 2,5 km višje od izhodišča Gradiške ture v soboto (25.) ob 14.43.

Po zbranih podatkih je skupina 25 prijateljev v navezi plezala po omenjeni plezalni steni. Vsi so bili opremljeni z vso plezalno in zaščitno opremo, med plezanjem pa se je s pobočja odkrušila skala, najverjetneje zaradi erozije, in 24-letni planinki z območja Ljubljane padla na glavo oziroma zadnji del čelade.

Po nesreči je bila 24-letnica pri zavesti, kasneje so posredovali gorski reševalci GRS Tolmin - izpostava Ajdovščina in GRS Ljubljana, ki so poškodovanko oskrbeli vse do prihoda vojaškega helikopterja z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policisti PP Ajdovščina so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. (kr)
 

Vecer.si 26.05.2019 ob 09:21
Odkrušeni kamen v glavo zadel 24-letno planinko

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije