Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Najdražje

... športne copate na svetu

Zgodovina osnovne oblike športnih copat sega v sredino 19. stoletja na Otoku – obutvi so rekli plimsoll, pred leti, v času odmrle države, so podobne uporabljali v učnem procesu pod imenom šolski copati.

Danes izpostavljamo najdražja športna obuvala, ki jih je mogoče kupiti na trgu, za veliko večino bo treba vsaj do Benetk, če ne kar do Dunaja ali Milana, kjer imajo najprestižnejša podjetja svoje dobro založene prodajalne. Današnji katalog najdražjih superg za moške je hkrati katalog najprestižnejših modnih znamk na svetu, obuvala pa s športom nimajo veliko skupnega, podobno kot moderne kavbojke nimajo nič z vzrejo živali.
Pomagali smo si s primerjavami in lestvicami različnih spletnih strani, a treba je poudariti, da so najdražji modeli narejeni v majhnih serijah in da prava trgovina z najdražjimi modeli pravzaprav poteka na spletnih dražbah, na katerih trenutno kraljujejo redki modeli superg podjetij Adidas, Nike, Off-White in seveda tistih, ki jih navajamo v nadaljevanju.

Berluti, 7500 evrov

Francosko podjetje italijanskih korenin ponuja med mnogimi skoraj nedosegljivimi vrstami moških čevljev in športnih copat tri modele, za katere je treba odšteti celo premoženje.
Fast Track Torino Alligator Leather & Neoprene Sneaker za 7500 ter Fast Track Torino Alligator Leather Sneaker in Playtime Palermo Alligator Nubuck Sneaker za 6800 evrov. Jasno, izpostavili smo prvi par, za katerega so ustvarjalci prepričani, da odpira nov trend tekaških čevljev in da krši nenapisano pravilo o povezovanju aligatorjevega usnja s športnim spodnjim, tekaškim delom. Mimogrede, »tekaški čevlji«, najdražji, ki jih lahko kupite v redni prodaji, nimajo vezalk. Če vas zanima, Berluti je podjetje, ki je nastalo leta 1895 v italijanski Senigalliji. Leta 1993 ga je kupilo največje podjetje za luksuz LVMH, zato Berluti osebno vodi sin največjega lastnika – Antoine Arnault. Če boste kupili Berluti, se boste pridružili veliki družini, v kateri so (bili): Alain Delon, Dean Martin, Andy Warhol, Charles Aznavour, Frank Sinatra, Robert De Niro, Joe Pesci, Harvey Keitel, Yves Saint Laurent, Marcel Proust, Roman Polanski …

Louis Vuitton, 7000 evrov

... Nadaljevanje na Dnevnik >

Dnevnik, 11.05.2019 07:24
Najdražje športne copate na svetu

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije