Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Snežni mož

Slovenske novice, 04.05.2019 12:43
FOTO: Indijski vojaki trdijo, da so našli jetijeve sledi

Iskanje snežnega moža se nadaljuje. FOTO: Guliver/getty Images

nedelja, 5. maj 2019, ob 05:26, Uredništvo G-L, ogledov: 343

Slovenske novice: Indijski vojaki trdijo, da so našli jetijeve sledi

Na gorski odpravi so naleteli na skrivnostne stopinje. Fotografije objavili na spletu, obiskovalci se iz njih norčujejo.

Indijska vojska je doživela posmeh, potem ko so na spletu objavili fotografije stopinj, ki naj bi pripadale mitološkemu jetiju. Vojaki naj bi na njih naleteli na izoliranem goratem predelu med Indijo in Nepalom. »Prvič je gorska odprava indijske vojske odkrila skrivnostne stopinje mistične pošasti jeti. Velike so bile 81 x 38 centimetrov, v bližini baznega kampa Makalu, 9. aprila 2019,« so zapisali pod fotografije, ki so jih nedavno razkrili javnosti. »Ta izmuzljivi snežni mož je bil v preteklosti viden le v narodnem parku Makalu-Barun.«

Ljudje iščejo dokaze o obstoju jetija že stoletja, a so doslej znanstveniki prav vsak dokaz zavrnili. Postavlja se vprašanje, zakaj je indijska vojska objavila fotografije in prepričanje, da to bitje dejansko obstaja. Najprej bi pomislili, da so se preprosto šalili, a niso dali prav nobenega znaka, da bi bilo tako. Seveda so se na spletu začeli ljudje iz njih norčevati. Njihov odziv je bil kratek zapis, da so dokaze predali strokovnjakom, ki jih bodo analizirali. Same fotografije niso preveč prepričljive. Videti je vrsto stopinj v snegu, ki so že deloma staljene. Problematično je tudi to, da na njih ni nobenih podrobnosti, kot so odtisi pete ali morebitnih krempljev. Prav zato je trditev, da naj bi šlo za medveda, zelo preuranjena. Najverjetneje gre za sledi pohodnika s krpljami. Podobnih dokazov o obstoju jetija je veliko. Zelo veliko pozornosti je pritegnil Frank Smythe, ki je leta 1937 fotografiral stopinje, ki naj bi zagotovo pripadale jetiju. No, pozneje so strokovnjaki potrdili, da je šlo za medveda.


Vojaki, ki so naleteli na skrivnostne sledi. FOTO: Twitter

Oznake: HIM
eXTReMe Tracker