Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.03.19

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V petek bo na zahodu sončno. Drugod bo sprva pretežno oblačno, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

V soboto bo sončno vreme, precej bo koprenaste oblačnosti. V Vipavski dolini bo še pihala šibka burja.
V nedeljo bo pretežno jasno in še malo topleje.
V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Razmere v gorah

Nevarnost snežnih plazov je nad nadmorsko višino okoli 1800 metrov ZMERNA, 2. stopnje, nižje pa MAJHNA, 1. stopnje. Nevarna so predvsem strma pobočja v visokogorju, zlasti na mestih z napihanim snegom, kjer lahko ob večji obremenitvi snežne odeje sprožite manjši snežni plaz.

Snežna odeja je v visokogorju povečini mehka, nižje, nad okoli 1500 metri, pa večinoma skorjasta, razen ponekod v senčnih legah visokogorja, kjer je vrhnja plast snega, ki je zapadel v ponedeljek, lahko še mehka. Predvsem na južnih in zahodnih straneh grebenov in sedel je precej klož, vetru izpostavljene lege so ponekod spihane do stare, trde in deloma poledenele podlage.

V petek bo sončno vreme. Pihal bo šibak severovzhodnik. Juri bo sončno s precej koprenaste oblačnosti. Pihal bo šibak krajevni veter, v visokogorju šibak severovzhodnik. Ledišče se bo dvignilo nad 2500 metri nad morjem. V nedeljo bo jasno, v ponedeljek pa bo spet nekaj oblačnosti.

Snežna odeja se bo v naslednjih dneh zaradi sončnega in toplejšega vremena zlasti na osončenih legah čez dan ojužila in ponoči pomrznila, krepila se bo skorja. V senčnih legah visokogorja bo sneg ostal večinoma mehak in slabše preobražen. Snežna odeja se bo postopno stabilizirala, le na sončnih legah bo čez dan postala nekoliko bolj labilna in predvsem tam boste lahko na strmih pobočjih predvsem na mestih z napihanim snegom sprožili kakšen manjši snežni plaz.

 

29.03.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije