Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Z nami ni šale!

V ponedeljek, 1. aprila, ob 11. uri v novem plezalnem centru Bolder Scena novinarsko-plezalno srečanje

Slovenska reprezentanca je v letu 2018 dosegla najboljše rezultate v zgodovini slovenskega športnega plezanja ter med nove mejnike dodala prvi (in edini na svetu) trojni naslov svetovne prvakinje v treh disciplinah, prvo moško skupno zmago svetovnega pokala v balvanskem plezanju, prvič osem slovenskih tekmovalcev v najboljši deseterici skupnega seštevka svetovnega pokala in prvo odličje z mladinskih olimpijskih iger.

V sezoni 2019, ko bodo znani prvi tekmovalci za nastop na OI Tokio 2020, zato ni naključje, da pred prvo tekmo vabimo na novinarsko-plezalno srečanje, ki bo v ponedeljek, 1. aprila, ob 11. uri v novem plezalnem centru Bolder Scena (Magistrova ulica 1) v Ljubljani.

Na srečanju bosta slovenska članska in mladinska reprezentanca v športnem plezanju predstavili izbrano vrsto v letošnji sezoni, prihajajoče tekme in cilje,
že pred 1. aprilom pa najboljši na svetu sporočajo: Z nami ni šale!


Slovenska reprezentanca v športnem plezanju, generalni sponzor katere je Prva osebna zavarovalnica, deluje pod vodstvom selektorja Gorazda Hrena ter trenerjev Luke Fonda in Urha Čehovina.

PZS, 25.03.2019
Z nami ni šale! #SlovenijaPleza 2019 | vabilo na novinarsko konferenco
 

V letu 2018 so naši osvojila 29 kolajn, največ do zdaj, še več je bilo uvrstitev v finale. O izredno močni ekipi priča podatek, da je bila Slovenija vodilna po številu zmag v svetovnem pokalu (skupno 9), v pokalu narodov v balvanih je bila druga, v težavnosti pa tretja.

V ženski konkurenci je dominirala Janja Garnbret, prva in edina na svetu, ki se lahko pohvali s tremi naslovi svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah športnega plezanja, poleg tega je bila že tretjič zapored skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. V balvanih je Jernej Kruder postal prvi Slovenec s skupno zmago, v tej disciplini je blestel še Gregor Vezonik s prvo zmago svetovnega pokala in bronom s svetovnega prvenstva.

Domen Škofic je svetovni pokal v težavnosti končal kot skupno tretji, v skupnem seštevku SP v balvanih pa je bila Garnbretova četrta in Katja Kadić peta. V končni razvrstitvi SP v težavnosti so bile v prvi deseterici kar štiri Slovenke - poleg Garnbretova še Tjaša Kalan na šestem, Mina Markovič na osmem in Mia Krampl na desetem mestu. Vita Lukan pa je na mladinskih olimpijskih igrah 2018 osvojila srebrno kolajno.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije