Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Norveška - 1

Snežak, 26.03.2019 20:27
NORVEŠKA 1. DEL - OTOK SENJA 

sreda, 27. marec 2019, ob 09:59, Franci Savenc, ogledov: 361

Snežak - Bogdan Jamšek: Otok Senja

Trendom se je težko upreti, še sploh, če so podkrepljeni s prepričljivimi priporočili. In tako se nas je na daljnem severu znašlo 9 kamniških TSKO-jevcev.

Prvih pet dni (15.-19.03.) smo zavzeli otok Senja.
Pred našim prihodom je bilo obdobje slabega vremena in otoplitev, mi pa smo naleteli na mrzlo in večinoma lepo vreme. Razglašena je bila 3. stopnja nevarnosti plazov in kontrolni prerezi so potrdili, da je nekaj desetin cm pod novim snegom neka graškasta plast snega, ki bi utegnila biti razlog za nestabilnost snežnih površin večjih razsežnosti. Zato smo se ekstremnih nakloninam izogibali.

Napravili smo naslednje ture: Mikkelfjellet (776 m), Husfjellet (652 m), Skolpan (779 m), Keipen (938 m) in Tredjefjellet (899 m).
Starti so bili blizu morja ali nekaj nad njim.
Snega je bilo več kot dovolj. Seveda je bil suh, v zavetrnih legah odličen pršič. Na legah, ki so izpostavljene vetru in teh ni malo, pa je bilo trdo, poledenelo, z zastrugi in tako naprej.

S prvim delom smo bili zelo zadovoljni, saj so bile ture nad pričakovanji. Smučanje »v morje« je spektakularno, razgledi so fenomenalni, stroški pa, če se malo znajdeš niti niso tako veliki.

Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker