Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Naši

maršali Rad’he, Miha, Fižola in gospod Špiler, že leta vestno skrbijo za naše prostore na Grohatu, uporabljamo pa jih vsi, ...

... zato sva z Marinko dobili malce slabo vest in sva izpolnili lanskoletno obljubo

Pretekli konec tedna sva se lotili spomladanskega čiščenja naših prostorov v koči pod Raduho. Živila, ki jim je pretekel rok uporabe (marsikaterim že pred veliko leti), so romala na kompost, odvečna in preperela plastika v smeti, nekaj pozabljenih stvari in takih, ki se bodo še uporabljale, pa sva shranili v vreče in skupaj z vrečami, polnimi odpada, spravili v našo vilo (uto), da se odpeljejo, ko bo to mogoče.
Kmalu se bo soba prepleskala, zato je večina stvari, ki je bila prej na policah in kaveljčkih, zdaj v omarah - da bo manj dela, ko bo dan D.
Med kupom oblačil, enimi celimi in na videz dokaj novimi čevlji, kupom posteljnine in še čem, sta gor še pozabljena spalna vreča in del šotora s palicami. Če kdo kaj pogreša, naj odnese oz. sporoči, drugače bomo to v bližnji prihodnosti razdali ali oddali.
Prilagava nekaj slik (galerija), če bo kdo prepoznal kaj svojega.

Seznam živil, ki so ostala na Grohatu po inventuri:
- sol
- sladkor
- poper
- klinčki
- lovor
- čili
- kari
- cimet
- kava
- med
- nekaj marmelade
- 1/2 kg testenin
- slani prigrizki (200 g)
- vsi bicini domači čaji
- smrekovi vršički
- 1/2 l olja
- nekaj litrov vina
- žganje in likerji
- kar nekaj piva (tudi s pretečenim rokom uporabe)

Za oddih sva šli čez Vetrne police, ki so naju kar malo presenetile s pestrostjo (ali pa zato, ker jih včasih po krivici podcenjujemo) – sva gazili, pikali, gazili, praskali, tolkli v led in zamrznjene trave, spet gazili, zatikali, pikali … Zelo fajn!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije