Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinca našli mrtvega

Večer, Kronika: Še ena gorska nesreča: Nemškega planinca, ki so ga iskali že včeraj, danes našli mrtvega. | Gorenjski glas: Smrt ...

V Koritih Zadnjice, pod potjo čez Plemenice, so policisti gorske policijske enote in gorski reševalci GRS Mojstrana danes našli mrtvega planinca. Nemškega državljana je v gorah policijski helikopter iskal že v četrtek, dolino Vrat pa so peš prehodili gorski reševalci. Okoliščine kažejo, da je planinec zdrsnil na strmi in spolzki poti ter umrl po padcu čez visoko prepadno steno, so sporočili s policijske uprave Kranj. S kraja nesreče ga je odpeljal helikopter. Okoliščine kažejo, da gre za gorsko nesrečo. Planinec je bil v gorah sam.
Ob tem gorenjski policisti in GRS znova opozarjajo na previdnost in da so razmere v gorah še vedno zelo nevarne in varljivo drugačne, kot jih kaže pogled iz doline. Od prejšnje hude nesreče v soboto še ni minil niti teden, ko se je v Petem žrelu pri sestopu s Storžiča hudo poškodoval planinec; pri iskanju deske na območju Krvavca, zunaj smučišča, pa je 17. februarja zaradi zdrsa umrl hrvaški državljan. Tudi smrt planinke pri sestopu z Grintovca 9. februarja je samo še en tragičen opomin vsem, ki se odpravljajo v gore, da so razmere še vedno zelo nevarne in drugačne, kot so videti iz doline, so zapisali na policiji. »Zato z 'izleti' v visokogorje počakajte na bolj ugodne razmere in jih nikakor ne podcenjujte. Če od domačinov slišite, da je nevarno, ima tisti, ki vam je to povedal, prav,« so opozorili. (čk)


Gorenjski glas, 06.03.2019 14:52
Smrt nemškega planinca v Koritih Zadnjice

Mojstrana – Policisti gorske policijske enote in gorski reševalci GRS Mojstrana so minuli petek v Koritih Zadnjice pod potjo čez Plemenice obravnavali smrt planinca.

Gre za nemškega državljana, ki ga je v gorah policijski helikopter iskal že dan prej, dolino Vrata pa so peš prehodili gorski reševalci. Okoliščine kažejo, da je planinec zdrsnil na strmi in spolzki poti ter umrl po padcu čez visoko prepadno steno. S kraja nesreče ga je odpeljal helikopter. Očitno je šlo za gorsko nesrečo, planinec pa je bil v gorah sam.

»Dogodek je tragičen opomin vsem, ki se boste odpravljali v gore. Razmere so še vedno zelo nevarne in varljive, drugačne, kot jih kaže pogled iz doline,« pravijo policisti in opozarjajo, da je bilo v minulih dneh v hribih in planinah kar nekaj različnih nesreč. »Svetujemo, da z izleti v visokogorje počakate na ugodnejše razmere in jih ne podcenjujete. Če od domačinov slišite, da je nevarno, ima tisti, ki vam je to povedal, prav,« še dodajajo.

Vecer.si 01.03.2019; 12:16
Umrl planinec iz Nemčiji

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27666

Informacije

Informacije