Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ob sestopu

Slovenske novice - Boštjan Fon: ... z Grintovca je Polona Bajt padla čez steno. Neprimerna oprema. | Delo: Pri sestopu z Grintovca umrla planinka | Dnevnik

KAMNIŠKA BISTRICA – Nadvse čudovita sobota se je prebujala, ko so koraki navkreber ponesli Polono Bajt iz Sovodnja v Poljanski dolini.
»Daj vsakemu dnevu priložnost, da bo najlepši v tvojem življenju,« je bil njen moto. Na njeno osebno spletno mesto so ji že zarana začele deževati čestitke ob njenem rojstnem dnevu, ravno ta dan je praznovala 41 let. Namenila si je dati najlepše darilo. Želela si je tja, kjer ji je bilo najlepše: v objem prečudovitega gorskega sveta.

Spokoj zimskega Grintovca v Kamniško-Savinjskih Alpah je surovo pretrgala tragedija. Življenje mamice dveh sinov se je po zdrsu in padcu v globel pretrgalo. Zarana se je Polona, ...
Celoten članek je na voljo našim naročnikom.

Delo, 09.02.2019 17.55: Pri sestopu z Grintovca umrla planinka

Glede na trenutne razmere policisti opozarjajo, da bo velika nevarnost v gorah vztrajala še kar nekaj časa

S Policijske uprave (PU) Kranj so danes sporočili vest o tragični nesreči v slovenskih gorah. Pri sestopu z Grintovca je v dopoldanskem času zaradi zdrsa s poti in padca čez steno umrla planinka. Kot so pojasnili na PU Kranj, je pot na kraju nesreče prekrita s pomrznjenim snegom. Pot je označena, vendar slabo prehojena in nevarna. »Za hojo je uporabljala neustrezno opremo, tako imenovane kramžarje/verige, ki niso primerna oprema za visokogorje in aktualne razmere,« so še pojasnili.

Pokojno planinko je z gore odpeljal vojaški helikopter, okoliščine nesreče pa so preiskali policisti gorske policijske enote.

Ob tragični nesreči policisti opozarjajo, da v gorah pazite kam in kako stopate. Imejte ustrezno opremo, ki se jo naučite uporabljati, še preden jo potrebujete. Pozanimajte se kam greste in kakšne so razmere na tistem območju. Ne zahajajte s poti in bodite pozorni na markacije, ki se lahko nahajajo tudi pod snegom. »Ne izpostavljajte se nevarnostim in pazite pri prečenju grebenov ter na izpostavljenih območjih,« opozarjajo kranjski policisti ter poudarjajo, da so razmere zelo nevarne, saj so poti večinoma prekrite s pomrznjenim snegom in ledom.

Slovenske novice, 11.02.2019 10.12
Mamica dveh otrok na rojstni dan zdrsnila v smrt



Dnevnik, 10.02.2019 18:11

Sobotno dopoldne je zaznamovala huda tragedija v slovenskih gorah, ki so te dni zaradi zimskih razmer še posebno nevarne. Pri sestopu z Grintovca je zdrsnilo 41-letnici iz Sovodnja v Poljanski dolini. Padla je prek stene in umrla na kraju samem. Z vojaškim helikopterjem so truplo planinke odpeljali v dolino. Po naših podatkih je bila v gorah s soplezalcem.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije