Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 10.02.19

GRS v treh akcijah,
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 17.28 je na Krvavici v občini Tabor pri sestopu pohodnik zdrsni in si zlomil nogo. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Celje, gasilci iz PGD Loke, Ojstriška vas-Tabor ter Kapla Pondor in reševalci NMP Žalec. Pohodnika so našli, oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Celje so ga odpeljali v SB Celje.

Ob 8.50 je pri sestopu z Grintovca, naselje Kokra, občina Preddvor, planinka zdrsnila po pobočju. Gorski reševalci GRS Kranj so ob pomoči združene ekipe GRS in HNMP na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske, našli planinko, ki pa je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. S helikopterjem so jo prepeljali v dolino. [GRZS]

Ob 15.51 je pri sestopu od koče pri Triglavskih jezerih proti planini Ovčarija, občina Bohinj, zaradi prezahtevnega terena obstala turna smučarka. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj, nepoškodovano smučarko pa je v dolino prepeljala posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu združene ekipe GRS in HNMP na Brniku.

Ob 13.41 si je v naselju Ambrož pod Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem, na smučišču Krvavec pri padcu otrok poškodoval nogo. Reševalci NMP Kranj so otroka na kraju oskrbeli, v UKC Ljubljana pa ga je s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP Brnik.

Ob 13.46 se je v naselju Ambrož pod Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem, na smučišču Krvavec poškodovala smučarka. Na kraju so jo oskrbeli reševalci na smučišču, v UKC Ljubljana pa je poškodovanko s helikopterjem prepeljala skupaj z dežurno ekipo HNMP Brnik posadka helikopterja Slovenske vojske.

Ob 12.46 se je na smučišču Kanin, občina Bovec, pri padcu poškodovala smučarka. Poškodovano smučarko je v UKC Ljubljana s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo na vzhodu sprva še delno jasno, drugod bo oblačno. V zahodnem ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju popoldne in zvečer jugo. Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, proti jutru se bo meja sneženja spustila do okoli 500 metrov nadmorske višine. Prehodno bo zapihal veter severnih smeri.
V ponedeljek zjutraj bodo padavine hitro ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Čez dan se bodo oblaki trgali, popoldne bodo nastale še kratkotrajne krajevne plohe. Predvsem na Štajerskem in v Pomurju bo pihal veter severnih smeri.

V torek in sredo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo še pihal veter severnih smeri.

10.02.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije