Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

70 let

Slovenski planinski muzej: ... postaje GRS Tolmin

V petek, 8. februarja, vas ob 18. uri vabimo na odprtje fotografske razstave

70 let postaje GRS Tolmin.

Postaja GRS Tolmin je v preteklem letu praznovala 70. obletnico delovanja.
Ob tej priložnosti je Miljko Lesjak pripravil razstavo fotografij, ki so večinoma nastale na reševalnih intervencijah, nekaj pa jih je tudi z vaj in preventivne dejavnosti.

Za Miljkom Lesjakom je 39 let požrtvovalnega in prostovoljnega dela v okviru reševalne postaje, ki deluje znotraj PD Tolmin in je po obsegu dela že več let najbolj obremenjena članica Gorske reševalne zveze Slovenije.
Za svoje delo je lani prejel Priznanje Občine Tolmin.
 
Ob odprtju nam bo sedemdeset let zgod in nezgod gorskega reševanja predstavil avtor fotografij Miljko Lesjak.

O avtorju:
Avtor razstave Miljko Lesjak, aktivni reševalec in član GRS od leta 1979, kot tajnik Postaje GRS Tolmin ne opravlja zgolj suhoparnega birokratskega dela. Svojo pogosto prisotnost na reševalnih akcijah in vajah, s tem pa tudi najboljšo obveščenost o poteku njihove izvedbe, nadgrajuje s številnimi posnetki z reševanj, ki niso le dragocena in trajna dokumentarna podoba naporov reševalcev, ampak velikokrat izražajo tudi nekaj več. Izurjeno fotografsko oko izraznega fotografa Fotografske skupine PD Tolmin in kandidata za mojstra fotografije je poleg elementarnega, dokumentarnega cilja, tista dodana vrednost, ki veje iz njegovih slik in se je ob pogledu nanje v hipu zavemo. Še bolj pomembno pa je to, da vse to ne ostaja v predalu, ampak nam avtor razgrne ob vsaki primerni priložnosti: na svojih razstavah, kot gostujoči fotograf v najrazličnejših publikacijah, fotografski sodelavec pri člankih o GRS v tiskanih in elektronskih medijih (pri nekaterih je pisec tudi sam), skratka povsod tam, kjer se lahko dejavnost GRS postavi pred oči javnosti. Žarko Rovšček

Slovenski planinski muzej, ...02.2019
70 let postaje GRS Tolmin


Kulturni praznik preživite v Slovenskem planinskem muzeju

Podaljšan vikend je kot nalašč za skok v naravo, nato pa naj vas pogreje naš muzejski vzpon na goro. V petek, 8. februarja za vse obiskovalce brezplačno.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27627

Informacije

Informacije